hur man kan sänka kostnaderna för cancerläkemedel

Kostnaden för den senaste och bästa läkemedel mot cancer ger ett oöverstigligt hinder för många patienter , även personer som har löpande försäkring . Enligt en artikel publicerad av University of California , kan läkemedlet kostnader för cancerpatienter vara mer än $ 50. 000 per år i vissa fall. hitta sätt att göra kostnaderna för läkemedel hanterbara kan vara skillnaden mellan att leva och dö för många patienter , så det är en bra idé att driva alla möjliga vägar att sänka kostnaderna för läkemedel
1 .
Rådgör med din läkare om möjligheten att föreskriva alternativa mediciner som är billigare . I de flesta fall kommer läkaren första reaktion vara att fastställa de " senaste och bästa " form av cancer behandling , som kan eller inte kan vara inom din prisklass . Tala med honom om din oro för budgeten och diskuterar möjligheten till alternativa mediciner kan bidra till att sänka kostnaderna för behandling utan att drastiskt minska dess effektivitet .
2 .
Tala med apotekspersonalen om möjligheten att hitta en generisk alternativ till din föreskrivna cancer medicin . Medan de flesta nyare läkemedel kommer att patenteras ( och kan därför inte vara rättsligt kopieras av konkurrerande företag ) , kommer många äldre läkemedel har löpt ut patent , så att du kan tjäna pengar på konkurrensen mellan olika läkemedelstillverkarna , eventuellt så att du får dina droger för mycket mindre än samma " varumärket " medicinering .
3 .
ansöka om ekonomiskt stöd från National Cancer Institute (länkad nedan ) för ett eventuellt uppskov av hela eller en del av dina sjukvårdskostnader. Det finns ytterligare statliga program ( som Medicare och Medicaid ) att tänka på för att hjälpa till att avlasta samband med Kostnaden för cancerläkemedel , så tala med en representant sjukhus att lära sig mer . För att kvalificera för Medicare du måste antingen vara äldre än 65 , eller yngre än 65 år och lider av vissa funktionshinder ( inbegripet end- njursvikt ) .
4 .
diskutera möjligheten av kliniska prövningar där du inte har råd med behandling och i övrigt har rätt . Kliniska prövningar innebär användning av experimentella behandlingsmetoder för att hjälpa forskningen förväg cancer , och deltagarna får ofta helt eller delvis rabatt på kostnaden för behandling av programmet . Kraven för att kvalificera för kliniska prövningar varierar , så tala med din läkare eller annan representant från ditt sjukhus att lära sig mer .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.