hur man kan stoppa hosta i lungcancer strålning & cellgifter

Enligt uppgifter från den medicinska hemsida Medline Plus kan lungcancer medföra en del obehagliga symtom såsom andnöd , problem att svälja , lokal smärta i bröstet och kroniska och ihållande hosta . Behandling av dessa problem är ett måste för att förbättra livskvaliteten för personer som lider av lungcancer , och det finns en mängd olika vägar man kan ta för att hålla en kronisk hosta under kontroll
1 .
Rådgör med din läkare övervaka om möjligheten att använda receptbelagda mediciner för att lösa en kronisk hosta från behandlingar lungcancer såsom kemoterapi och strålbehandling . Vissa läkemedel som vanligen föreskrivs för denna uppgift ingår smärtstillande medel som kodein och morfin . Dessa läkemedel kan ges oralt-i piller eller flytande form-eller via injektion
2
Tala med din läkare eller utföra din egen oberoende forskning för att fastställa eventuella biverkningar av . valda medicinering . Vissa läkemedel , som morfin , medföra en risk för missbruk tillsammans med andra oönskade effekter, såsom förvirring och en nedgång i kognitiv förmåga.
3 .
väga nyttan av behandlingen mot biverkningar att avgöra om det är ett hållbart alternativ för dig som individ . Medan vissa patienter är villiga att gå mycket långt för att ta bort sin cancer symptom , andra inte är villiga att riskera psykisk funktionsnedsättning eller fysiskt beroende bara eliminera en hosta . Bestämma vilket som är viktigast för dig , rådgivning med din läkare igen för att avgöra om det finns några andra mediciner som du kan använda som inte omfattas av dig till biverkningar som du anser är stötande.
4 .
överväga alternativa icke-medicin-baserade behandlingar såsom andningsövningar som syftar till att hantera en hosta i samband med lungcancer . Lärande och mastering djup andningsövningar med hjälp av din läkare om en kvalificerad sjukgymnast kan hjälpa till att några av dina hosta utan möjlighet till biverkningar eller bekostnad av receptbelagda mediciner.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.