hur man kan stoppa kemoterapi vid avancerad lungcancer

Enligt uppgifter från Mayo Clinic , är lungcancer karakteriseras av symtom såsom ihållande hosta , hostar blod , bröstsmärta och huvudvärk . Symtom på avancerad lungcancer kan inkludera oplanerade viktminskning och smärta lokaliserad inom ben , som cancer metastasizes i hela kroppen . Ibland kommer du vill stoppa cellgiftsbehandling , antingen för att du är ovillig att stå ut med biverkningar eller att behandlingen inte fungerar som avsett
1 .
Rådgör med din läkare övervaka om möjligheten att stoppa kemoterapi behandling , frågande om vad som kommer att betyda för din totala prognos . När cancern är avancerad och har spridit sig i kroppen ( den allmänna gränsen för avancerad cancer ) på fem års överlevnad är bara 2,1 procent . Fråga din läkare om att stoppa kemoterapi kommer att innebära en väsentlig skillnad i ditt totala överlevnaden , fråga hur mycket mindre tid måste du få en bättre uppfattning om huruvida det är värt att överge behandling .
2 .
Prata med andra läkare om alternativa behandlingar i stället för kemoterapi . Diskutera lönsamhet strålterapi eller inskrivning i en klinisk prövning . Även om din cancer betraktas som " obotliga " av din läkare , kan du fortfarande potentiellt ge något tillbaka till framtiden cancerdrabbade genom att delta i en klinisk prövning för att testa nya och kommande behandlingar .
3 .

berätta bara din läkare att du vill avstå från kemoterapi Om du är övertygad om att det är det bästa alternativet för just ditt fall av lungcancer . Ingen kan tvinga dig att fortsätta att få oönskade behandling , så stå fast om avslag på cytostatikabehandling är din slutgiltiga beslutet i frågan . Innan denna slutsats dock ta tid att överväga konsekvenserna av ditt beslut om din familj , vänner och nära och kära , så att du gör ett val du kanske senare ångrar .

tips och varningar


 • Innan den avslår behandling , kontrollera med ditt försäkringsbolag avgöra om det blir några eventuella negativa konsekvenser av ditt beslut om fortsatt täckning .

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.