hur man ser friskare efter bröstcancer

Bröstcancer är en av de tio dödsorsakerna hos kvinnor . Det börjar oftast med en liten tumör i vävnaden i brösten , som sedan sprids i kroppen via det lymfatiska systemet. Som med andra typer av cancer , är tumören består av onormal vävnad som mångfaldigar sig okontrollerat. Tidig upptäckt av bröstcancer är vanligtvis behandlingsbar eftersom cancern inte har spridit sig till avlägsna platser
1

genomgå bröstrekonstruktion kirurgi . Om du fick en mastektomi som en del av bröstcancer behandling kan bröstrekonstruktion hjälpa dig att må bättre om din kropp . Medan de flesta rekonstruktiv kirurgi sker under eller nära den första diagnosen bröstcancer som en del av behandlingen , tala med din läkare för att diskutera de bästa alternativen för ditt fall .
2 .
Ät en hälsosam kost . Cancerbehandling och stress i samband med att bekämpa sjukdomen kan ta en vägtull på din aptit vilket kan påverka dina matvanor . Bra kost är mycket viktigt för att hjälpa dig att se och upplev frisk efter bröstcancer . Ät en välbalanserad kost , rik på frukt , grönsaker och fullkornsprodukter. Konsultera en dietist som hjälper dig att utveckla en diet speciellt för dig.
3 .
meditera. Enkel meditation övningar kan hjälpa dig att slappna av och därför hjälpa dig att se friskare efter bröstcancer . Fokusera på din andning kommer att lugna ditt sinne och hjälper dig att hantera att leva med sjukdomen .
4 .
Motion . Rådgör med din läkare innan du påbörjar ett nytt träningsprogram , men regelbunden motion hjälper flöde öka blod i ansiktet och tonen musklerna , därför att du ser friskare .

tips och varningar


 • Tala med din läkare , som gärna hjälper dig komma med alternativ som hjälper dig att se friskare efter cancerbehandling .
 • Rådgör med din läkare eller apotekspersonal innan du tar något vitamin eller växtbaserade tillägg , speciellt om du för närvarande tar förebyggande kemoterapi . Vissa kosttillskott , såsom johannesört kan ändra hur din kropp metaboliserar läkemedel .

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.