hur man ska behandla kemoterapiinducerad hicka

Kemoterapi, en regim av kraftfulla läkemedel som används för att behandla cancer , kan orsaka en rad biverkningar , från illamående och kräkningar till håravfall . Hicka är en annan bieffekt av kemoterapi som påverkar vissa människor , särskilt de som tar anti-illamående mediciner . American Cancer Society uppmanar cancerpatienter att kontakta sin läkare om sin hicka kvarstår under mer än en dag . Huskurer och medicinsk behandling kan behandla kemoterapi-inducerad hicka
1 .
Tala med din onkolog om de mediciner du tar för att kontrollera illamående under din cellgiftsbehandling . CancerPoints , en online-information resurs för cancerpatienter och deras anhöriga , förklarar att en del kortikosteroid läkemedel som lindrar illamående kan leda till episoder av hicka . Justera din medicinering dosen eller byta till ett nytt läkemedel på läkarens omdöme kan eliminera problemet .
2 .
behandla lindrig kemoterapi-inducerad hicka med huskurer . American Cancer Society antyder andas långsamt och medvetet i en papperssäck och med klunkar vatten långsamt .
3 .
också prova att sätta 1 tsk . i tabell socker i munnen , håller den för ett ögonblick och sedan svälja det .
4 .
Fråga din läkare om möjligheten att ta ett läkemedel som kallas Gabapentin att lindra din kemo-inducerad hicka . CancerPoints rapporter om att vissa onkologer har nått framgång med detta läkemedel . Gabapentin är ett läkemedel som vanligen förskrivs för att behandla en form av nervskador som kallas perifer neuropati.
5 .
genomgå en procedur som kallas en cervikal phrenic nervblockad . Den livmoderhalscancer och phrenic nerver kontroll mellangärde , det nervblockad minskar irritation och inflammation i nerver som orsakar hicka . I augusti 2002 numret av Journal of the National Cancer Institute rapporterar att en nerv block är framgångsrikt stoppat kemoterapi-inducerad hicka så snabbt som inom 5 minuter hos vissa patienter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.