hur man vet om du har odjuret cancer

Bröstcancer är den vanligaste cancerformen hos amerikanska kvinnor. Även om det är idag den ledande dödsorsaken bland kvinnor i åldern 45 till 55 år i Amerika , har framstegen i cancer teknik och behandlingar minskat kraftigt på dödligheten . Tidig upptäckt av bröstcancer är viktig . Att veta om du har bröstcancer är ytterst en diagnos för din läkare att göra , men genom att regelbundet utföra en at- home självrannsakan av dina bröst , kan du eventuellt upptäcka tidiga tecken och symtom på bröstcancer .
1 .
Ligg ner på en bekväm yta, t. ex. en säng , och lägg din högra arm direkt bakom huvudet . Din hand bör koppning baksidan av huvudet .
2 .
Med kuddar av de 3 mellersta fingrarna på vänster hand , flytta fingrarna i en cirkulär rörelse över din högra bröst för att känner vävnaden under huden . American Cancer Society visar att trycka på 3 olika nivåer av trycket så att du kan känna hela bröstet . I den första cirkulär rörelse, tryck lätt och känna den översta nivån av vävnad . Den andra gången , tryck fastare känna den mellersta delen av vävnaden . Och slutligen , tryck mest ordentligt så att du kan känna den nedre delen av bröstvävnaden . Med hjälp av detta cirkulär rörelse , tryck på alla 3 nivåer på ett ställe på bröstet innan han flyttade till en annan plats .
3 .
Börja längst upp på bröstet i närheten av din nyckelben , och Flytta ned vertikalt tills du inte längre känner din bröstvävnad , endast dina revben . Flytta sedan tillbaka upp till toppen . Detta upp och ner rörelse kommer att säkerställa att du inte missar undersöka någon del av bröstet .
4 .
Sänk din högra arm och höja din vänstra arm bakom huvudet . Upprepa dessa steg med vänster bröst , med din högra fingrarna att undersöka vävnad på samma sätt som den motsatta bröstet .
5 .
Stå framför en spegel och titta på dina bröst och nipplar noggrant . Leta efter följande : en ändring av storlek eller form av bröstet , en nippel som är mot insidan av bröstet vände , eller om huden , bröstvårtan eller vårtgården är röd , svullen eller skalas . Någon av dessa många vara tecken på bröstcancer .

tips och varningar


 • Kvinnor som har mens bör utföra självundersökning av brösten flera dagar till 1 vecka efter utgången av menstruationscykeln . Detta är den tid när brösten är mindre knöliga och svullna . För kvinnor som inte längre har mens , är det bäst att utföra självundersökning av brösten på samma dag varje månad , som bättre kommer att ange eventuella ändringar av bröstvävnaden .
 • Medan själv bröstundersökning är ett effektivt tidigt förebyggande teknik bör du regelbundet ( en gång per år ) har brösten undersökas av en läkare . Om du är över 40 år , är det rekommenderat att du får en årlig mammografi för cancer upptäckt . Och om du någon gång misstänker bröstcancer , ska du be din läkare om mer omfattande diagnostiska tester.

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.