hur skadligt är exponering för asbest kakel ?

Asbest är en typ av mineral som tidigare användes i tillverkningen av vissa typer av byggmaterial , inklusive golv och tak plattor . Men nu är det väl känt att asbest kan orsaka cancer och andra lungsjukdomar . Trots sin ofta dödliga effekter är dock exponeringen för asbesthaltigt plattor inte alltid dödlig

Vilken typ av plattor innehålla asbest ?

Asbest var ofta en del av vinyl-baserade golv och kakel tak i äldre byggnader .

Mastic

Vissa typer av mastix eller lim som används för att cement kakel på plats även innehöll asbest , fördubbling en persons risk för asbestexponering Om plattorna innehöll asbest också.

Riskfaktorer

Generellt asbest plattor är säkra om de är ostörda . Om dessa plattor skadas av översvämningar eller nötning kan dock fibrerna i dem eller den självhäftande under dem bryta sig loss och bli luftburna , där de kan sedan inhaleras .

Cancer

Om misstag inandas eller förtärs , kan asbest orsaka lungcancer eller mesoteliom . Det finns också bevis för att asbest kan orsaka cancer i halsen , mag -tarmkanalen , eller äggstockar .

Andra villkor

andra asbestrelaterade sjukdomar inkluderar ärrbildning i lungorna , KOL , eller ett tillstånd som kallas asbestos , vilket är ett kroniskt tillstånd som kännetecknas av ärrbildning i lungorna och svåra Andfåddhet .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.