information om håravfall från cancer

Det är normalt för människor som genomgår behandling för cancer att vara orolig håravfall . Det är en vanlig biverkning orsakad av läkemedel mot cancer . Denna biverkan är inte permanent , dock , och bör inte vara en källa till oro

Betydelse

Håravfall kan vara lätt eller svår . Vissa patienter upplever endast en del gallring medan andra kan utsättas för att slutföra håravfall .

Faktorer

Det finns flera faktorer som kan påverka en persons håravfall . Dessa inkluderar den typ av läkemedel som används , vilken dos och tidigare behandling . Individer också reagerar olika på vissa droger , så det är inte möjligt att förutse mängden håravfall före behandling .

Tidsplan

Enligt American Cancer Society , förekommer håravfall vanligtvis två veckor efter det att behandling och förvärras under en till två månader . Patienternas skalper kan känna känsliga när de tvättar eller kamma håret .

behandlingar orsakar håravfall

Cancer behandlingar som kan orsaka håravfall förtecknas av Cancer Research UK är kemoterapi , hormonbehandling och biologisk behandling. Hormon och biologiska behandlingsmetoder oftast bara ge en lätt, omärkbara gallring .

Behandling

Hår kan växa tillbaka lite annorlunda än tidigare . Det kan vara en annan färg eller struktur , men det kommer växa tillbaka .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.