interventionell radiologi cancerbehandling

Många cancerbehandlingar som strålning , kirurgi , kemoterapi och hormonbehandling används för att kontrollera förökningen av cancerceller . Strålbehandling , även kallad radiologi terapi , innebär en inriktning mot cancerceller med högenergetiska strålning för att döda dem

typer av strålning Therapy

Strålning är främst ges i två former , intern strålning och extern strålning . Intern strålning , också kallad brachyterapi innebär positionering frön av radioaktivt material nära cancercellerna att förstöra dem och förhindra deras metastasering . Extern strålbehandling använder externa ljuskällor att döda cancerceller .

tidsram för intern strålning

intern strålning sessioner är i allmänhet planeras två till tre gånger i veckan för nästan en month. The längd kan variera beroende på cancer form och spridning av cancerceller.

Fördelar

Eftersom inre strålbehandling är en minimalt invasiv teknik är det framför allt gynnar äldre cancerpatienter och de som inte kan genomgå en operation på grund av hjärt-sjukdomar .

Komplikationer

Några vanliga komplikationer som du kan känna efter strålbehandling inkluderar håravfall , trötthet och minskad aptit .

varningar

Du kan bli varnad av din läkare för att undvika exponering för solljus och som miljögifter och föroreningar medan strålning sessioner pågår .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.