mastektomi vs MR

En mastektomi är ett kirurgiskt ingrepp som tar bort ett bröst . Generellt är en mastektomi används för att behandla eller förebygga bröstcancer . " MR " är en förkortning för magnetisk resonans bild . MRI används för att bilden kroppen och sökandet efter problem såsom cancer

Betydelse

En mastektomi kommer att förändra kroppen . Däremot är en MR en enkel scan som inte har någon effekt på kroppen .

Effekter

En MR-undersökning i sig inte har någon känd effekt eller biverkningar. De små ramarna och högt ljud på maskinen , men kan ge huvudvärk , illamående och svettningar . En mastektomi är ett kirurgiskt ingrepp som kräver narkos , och det finns alltid viss risk för dödsfall i samband med sådana förfaranden. Bröstoperationerna har också en stor psykologisk effekt på en patient .

Fördelar

En MR-undersökning har fördelen att presentera din läkare med en väl utvecklad bild av eventuella utväxter , massorna , eller blockeringar i ditt system . Bröstoperationerna har en hög effektivt behandla bröstcancer .

Typer

Det finns flera typer av bröstoperationerna som sträcker sig från lumpectomy ( avlägsnande av en tillväxt eller knöl ) till en total mastektomi ( borttagande av brösten och bröstvårtorna vävnad ) . Det finns ett antal av MRI till bild varje organsystem från huvudet till lederna ben till blodkärlen.

Specialister

en certifierad kirurg allmänt kommer att genomföra en mastektomi . En legitimerad röntgenläkare kommer att se en MR-undersökning .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.