paklitaxel plus bevacizumab jämfört med enbart paklitaxel vid metastaserad bröstcancer

Bröstcancer är en av de vanligaste cancersjukdomarna genomför kvinnor i USA. Det finns flera typer av bröstcancer . Vissa är mer aggressiva än andra . Behandlingar för bröstcancer bestäms av hur aggressiv din cancer är och hur långt cancern har utvecklats . Kliniska prövningar och forskning har funnit att vissa kombinationer ett behandlingar fungerar bäst för vissa cancerformer. Vid metastaserad bröstcancer , är kombinationen av paklitaxel och bevacizumab en gemensam behandling

metastaserad bröstcancer

Metastaserande cancer avgörs av huruvida cancern har spridit sig från sin huvudsakliga webbplatsen. Ditt primära bröstcancerceller kan gå av och gå in i blodet eller lymfsystemet . Dessa celler kan hamna i ett annat område och börja växa . När nya utväxter visas , är din bröstcancer klassificeras som metastaserande. Metastaserad bröstcancer kan spridas från det ena bröstet till det andra eller sprida sig till andra organ . Metastaserad bröstcancer är en aggressiv typ av cancer och har en risk för fortsatt att sprida om de lämnas obehandlade .

Paklitaxel

Paklitaxel kallas också Taxol eller Onxal . Paklitaxel är ett anti cancer kemoterapi droger . Detta läkemedel har godkänts för användning vid behandling av bröstcancer, äggstockscancer , lungor , urinblåsa , prostata och många andra fasta cancerformer tumör . Paklitaxel ges genom infusion i en ven . Paklitaxel hämmar mikro tubuli strukturer i dina celler . Mikro tubuli spelar en viktig roll i att dela och replikering av celler . Hämma micro tubuli orsakar cellerna att dö . Paklitaxel används för att orsaka död i cancerceller .

Bevacizumab

Även känd som Avastin , bevacizumab är en tumör svältande terapi . Bevacizumab blockerar ett protein i celler som behövs för tillväxt . Detta protein i ofta överproduceras i cancerceller och får dem att växa okontrollerat och sprida sig. Bevacizumab blockerar proteinet orsakar celler att svälta eftersom det inte längre får vad den behöver för att växa . Bevacizumab tas som ett piller och anses inte vara en kemoterapi läkemedel . Bevacizumab ges till patienter för att hjälpa till att stoppa tillväxten och spridningen av sin cancer .

Paklitaxel plus Bevaciumab

Federal Drug Administration har godkänt kombinationen av paklitaxel och bevacizumab vid behandling av metastaserande bröstcancer hos patienter som inte tidigare fått kemoterapi . Metastaserad bröstcancer är aggressiv med risk för att den kommer att fortsätta att sprida sig. Denna kombination kommer att försöka döda cancerceller samt stoppa cancern sprider sig . Använda paklitaxel plus bevacizumab bekämpar din cancerceller på två olika sätt i ett försök att döda så många av de cancerceller som möjligt . Om din bröstcancer inte har spridit sig , kan din läkare endast använda en behandling . Kombinera behandlingar används ofta för att behandla aggressiva eller metastaserad cancer .

Överväganden

Diskutera alla dina behandlingsalternativ med din läkare. Lär dig vilken typ av bröstcancer du har och vilken risken för spridning är . Kombinationsbehandlingar kan vara hårda och orsaka allvarliga biverkningar . Förbereds för dessa biverkningar kommer att göra din behandling mer uthärdlig . Tänk på att varje behandling planen är beroende av den enskilda patienten , och din läkare kan ha andra behandlingar som planeras för dig .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.