sekundär bröstcancer symptom

Sekundär bröstcancer är en följd av cancerceller bröt sig loss från bröstet och invaderande en annan del av kroppen och bildar en ny tumör . Detta är också kallad metastasering . Den ursprungliga bröstcancer är känt som primär cancer

allmänna symptom

Symtom beror på var bröstcancer har spridit sig. Gymnasial bröstcancer symptom är trötthet eller krasslig och har en mindre aptit . Dessa symptom kan ha många orsaker , dock , och bör endast skapa oro återhämta cancerpatienter om de varar längre än en vecka .

Bone

Om sekundärt bröstcancer i benet sker patienten kommer att uppleva värk eller smärta i det drabbade benet .

Lever

Om bröstcancer sprider sig till levern , kan patienten känna sig trött och sjuk . Svullnad och obehag på höger sida av buken , aptitlöshet och illamående kan också förekomma.

Lungor

Om bröstcancer sprider sig till lungorna , andnöd och hosta förekomma .

Brain

Om bröstcancer sprider sig till hjärnan , kan patienten känna sig sjuk och få huvudvärk . Svaghet i en del av kroppen som kontrolleras av den berörda delen av hjärnan och beteendeförändringar kan också upplevas .

lymfkörtlar

Om cancern sprider sig till lymfkörtlarna , en knöl eller svullnad kan uppträda under armen eller i en annan del av kroppen . När lymfkörtlarna påverkas din arm eller hand kan svälla .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.