strålbehandling vid rektalcancer med interstitiell cystit

Enligt National Cancer Institute , är ändtarmscancer cancer utvecklas i slutet av tjocktarmen , annars känd som ändtarmen . Symtomen kan omfatta förändringar i tarm vanor , blodig avföring , buksmärta , viktminskning och minskad aptit . Standarden behandlingar för rektalcancer inkluderar kirurgi , kemoterapi och strålbehandling . Strålbehandling används normalt tillsammans med andra behandlingsmetoder och kan leda till utveckling av ett tillstånd som kallas interstitiell cystit .

Interstitiell cystit

Läs mer om interstitiell cystit att avgöra om strålterapi finns en risk värd att ta i ditt fall av ändtarmscancer . Enligt Medline Plus innebär interstitiell cystit kronisk inflammation i urinblåsan , som utlöser symtom som urin obehag , ökad frekvens av urinering , smärta vid samlag och lokal bäckensmärta . Det finns inget botemedel mot interstitiell cystit , och behandlingsmetoder varierar från individ till individ , inklusive möjligheten av smärtlindring medicinering , blåsträning genom sjukgymnastik , operation och kost ändringar för att undvika problem livsmedel . Enligt WrongDiagnosis. com kan interstitiell cystit uppstå på grund av inflammation utlöses av regionalt tillämpas strålbehandling , som i fallet med strålbehandling vid rektalcancer .

ändtarmscancer Strålbehandling

Vet fördelar , nackdelar och metoder för strålbehandling för att avgöra om det är värt risken . Strålbehandling använder mycket energi radioaktiva vågor till skada arvsmassan av cancerceller , vilket gör dem oförmögna att fortsätta reproducera . Tyvärr är strålterapi inte en riktad form av terapi , som friska omgivande vävnad kan också skadas i processen . Det finns två huvudtyper av strålbehandling , inre och yttre , som varierar beroende på källan till strålning . I interna strålterapi , är små föremål som innehåller radioaktivt material som placeras i den drabbade regionen. Med tiden sipprar denna strålning ut och förstör cancerceller . Extern strålbehandling består av strålning tillämpas från utsidan av kroppen vid användning av en X-ray eller gammastrålning maskin speciellt utformad för att administrera lokala radioaktiv behandling . Bortsett från en möjlig utveckling av interstitiell cystit kan strålbehandling leda till andra biverkningar som trötthet , illamående , diarré och förstoppning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.