strålterapi och håravfall

Håravfall följer ofta strålbehandling som celler störs och försvagas . Även om inte en farlig biverkan av strålbehandling , lämnar håravfall ibland hårbotten anbudet och kan vara svåra att leva med känslomässigt . Lyckligtvis finns det flera saker du kan göra för att minska effekten av håravfall medan du väntar på ditt hår att växa ut igen

Therapy

Strålbehandling ges ofta till personer som har cancer eller onormal celltillväxt . Det är ofta effektivt som innehåller eller ta bort cancer eller tumörer från olika delar av kroppen . En av de vanligaste biverkningarna av strålbehandling är håravfall . Håravfall förekommer vanligen bara i delar av kroppen påverkas av strålbehandling. Således , om du får strålbehandling på magen , du sannolikt inte kommer att förlora hår på huvudet . Om strålning de behandlas med huvudet , kan du genomföra flera strategier som kan bidra till att minimera håravfall och underhålla hår som har vuxit tillbaka .

Tips

Innan strålbehandling, anser klippa håret kortare . Detta kommer att minska vikten på hårstrået och kan minska mängden av håravfall efter behandlingen . När strålterapi har upphört och håret börjar växa ut igen , var noga med att inte använda instrument eller produkter som kan skada håret . Överväg att använda ett barns kam när du borstar håret . Använd en mild schampo och balsam , t. ex. de som marknadsförs för barn . När du duschar använder varmt vatten för att tvätta din hårbotten och klappa ditt huvud torr med en handduk. Gnugga inte , repa eller dra på håret . Använd inte instrument som curling strykjärn eller hot rollers på håret . Undvik produkter som hårspray och färgämne . Vänta minst fyra veckor innan de fick en perm .

väntan på håret att växa ut igen , överväga att använda en peruk eller scarf . Även om dessa inte kommer att hjälpa håret att växa tillbaka snabbare , kan de göra skallighet lättare att leva med . Se till att få en peruk med ett foder som inte irriterar hårbotten . Tala med din läkare om att få ett recept för en kraniell protes ( peruk ) . Specialty peruker och löshår kan också täckas av försäkringar. Om du beslutar att inte använda en peruk eller peruk , bära hatt eller täcka för huvudet när i direkt solljus . Hårbotten är typiskt anbud efter strålbehandling och mer benägna att obehag från solbränna .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.