tamoxifen risker

Tamoxifen , även känd som den generiska Nolvadex är ett läkemedel som används för att behandla både manliga och kvinnliga bröstcancer . Tamoxifen , som någon drog , inte kommer utan risker . Men fördelarna med denna medicin är mycket mer framträdande än deras riskfaktorer

Blodproppar

En av de allvarliga riskerna med Tamoxifen är möjligheterna att utveckla blodproppar . Denna risk var den mest framträdande hos kvinnor som behandlades också med cytostatika .

Katarakt

Grumling i ögats lins har ökat i antal av dessa ta medicinen tamoxifen. Ärrbildning på hornhinnan och förändringar i näthinnan finns också potentiella riskfaktorer hos dem som tog tamoxifen.

Cancer

Med Tamoxifen ökar risken för att utveckla två typer av livmodercancer , livmoder sarkom och endometriecancer. Regelbundna bäcken undersökningar skall utföras på kvinnor som tar tamoxifen.

klimakteriebesvär

En kvinna tar detta läkemedel kan upptäcka symptom som vaginal torrhet eller irritation , oregelbundna menstruationer , blodvallningar , trötthet, illamående , flytningar och kräkningar . Dessa klimakteriebesvär betyder inte klimakteriet , dock .

Stroke

Potentialen för stroke noteras vara större hos dem som tog Tamoxifen för bröstcancer. Den person som tar denna medicin bör vara uppmärksam på symtom på stroke och söka läkarvård omedelbart vid symtom noteras .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.