tarmcancer behandling med kemoterapi

Tarmcancer , vanligen kallad kolorektal cancer, kännetecknas av ohämmad ökning av antalet celler som kantar tjocktarmen och ändtarmen . Enligt National Cancer Institute , nästan 150. 000 nya fall diagnostiseras varje år i USA . Även om det inte finns någon komplett botemedel mot tarmcancer , olika behandlingsformer såsom cytostatika , kirurgi och strålbehandling ges för att kontrollera spridningen av maligna celler

Cytostatika

Cytostatika måste förvalta anti-cancer läkemedel som interferon , pacitaxel och interleukin- 2 antingen muntligt eller genom venerna . Dessa läkemedel passera genom blodomloppet och slutligen bidra till att förstöra maligna celler , vilket hindrar dem från att sprida sig till andra organ (metastaser ) .

Varaktighet

Varaktighet för förvaltningen kemoterapi beror på fördelningen av cancerceller i kropp , och därmed varierar från patient till patient . . Men i de flesta fall är cytostatika sessioner hålls en gång varannan vecka under nästan fyra till fem månader

Typer

Cytostatika är huvudsakligen av två former : den neoadjunct form och adjungerade form . Neoadjunct form innebär att administrera läkemedel mot cancer före det kirurgiska ingreppet för att öka dess effektivitet. Även adjungerade form innebär att administrera läkemedel efter operation för att minska chanserna för en cancer återkommer .

Fördelar

Äldre patienter och dem som lider av hjärtsjukdomar är de mest nytta av kemoterapi , eftersom det är en icke-invasiv metod Innebär mindre smärta , och som inte kräver narkos , vilket är en större risk för dessa patientgrupper som inte tolererar kirurgi bra .

Effekter

oregelbundna tarmrörelser och smärta i närheten av bukhålan är vanliga biverkningar av cytostatika ges för att behandla patienter tarmcancer . Andra allmänna biverkningar är håravfall , trötthet , och minskad aptit .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.