villkor behandlingar för cancer

Utmanas med cancer behöver inte vara full av depression , oro och ångest . Det finns alternativ för att lindra den smärta som de flesta cancerpatienter upplever . Men det är oftast de läkare som rekommenderar de flesta behandlingsalternativ. Flera faktorer är inblandade i att bestämma vilken behandling som är bäst för patienten , t. ex. scenen av din cancer , vilka organ påverkas , ålder och hälsa, biverkningar av den föreslagna behandlingen alternativ, och cancer typ själv . Även om många alternativa behandlingar finns tillgängliga, de vanligaste alternativen är oftast cytostatika , kirurgi och strålbehandling.

Cytostatika

Cytostatika kan vara mycket svår och obehaglig . Denna behandling alternativet används vanligtvis när cancerceller har spridit sig till olika delar av kroppen . Cytostatika använder vissa typer av mediciner att attackera och döda cancerceller . De biverkningar som orsakas av att använda kemoterapi medicin är mycket hård . Får dock inte alla cancerpatienter upplever dessa biverkningar . Andra läkemedel kan vara tillgängliga för att bistå med smärta orsakad av cellgiftsbehandling.

Strålbehandling

Strålbehandling behandlar patienter som använder strålning . Särskilda strålar används för att döda av cancerceller såsom röntgen , gammastrålning eller elektroner . Använda strålning försöker bidra till att dessa cancerceller från att föröka och återkommande . Oftare än inte , är ingen smärta inblandade under behandlingen.

Kirurgi

Kirurgi är inte den Nr 1 alternativ för alla cancerpatienter . Även för andra kan det vara till stor nytta vid behandling och eliminera vissa typer av cancer . Maligna tumörer som ligger i en distinkt område kan dra nytta av operation bedömer att det inte medför några hot i fråga om att klippa ut cancertumör och omgivande drabbade vävnaden . Om cancern har spridit sig till andra delar av kroppen , kan operation inte den mest sannolika valet . Beroende på var tumören finns , kan avlägsnas genom operation skada andra vitala organ .

Alternativa behandlingar

Andra typer av alternativa behandlingar ingår biologisk behandling och hormonbehandling . Båda behandlingarna kan användas i kombination med kemoterapi , strålbehandling och kirurgi . Andra särskilda behandlingar kan vara tillgängliga. Tala med din läkare för att diskutera dina alternativ kan bidra till att avgöra vilken behandling som är bäst för dig .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.