benmärg cancerbehandling

Cancerpatienter måste ofta genomgå veckor eller månader av smärtsam och utmattande behandling , och de som lider av benmärg cancer ofta genomgå den mest smärtsamma behandlingar av alla . De som har fått diagnosen benmärg cancer måste arbeta med sina läkare för att avgöra vilken behandling som är bäst för dem

sätt att behandla cancer .

cancerbehandlingar delas in i två kategorier . Systemiska behandlingar såsom kemoterapi används när läkarna vill behandla cancer som har metastaserat , medan lokala behandlingar som kirurgi och strålbehandling används för att rikta specifika områden på patienten .

Cytostatika

När de flesta människor tänker på cancerbehandling , kemoterapi det första som kommer att tänka på . En mängd olika cytostatika är till hjälp för skelettcancer patienter, inklusive doxorubicin och etoposid .

Strålbehandling

Koncentrerad , kan riktade stråldoser appliceras på områden av kroppen där det finns höga halter av cancerceller . Strålning kan användas före operation eller som en uppföljande behandling efter att en patient har opererats .

Kirurgi

De som lider av skelettcancer kan ha tumörer i mjukdelar , liksom inom själva benet . De olika kirurgiska metoder som får användas innefattar benmärgstransplantation och borttagande av muskelvävnad bifogas sarkom .

Bisfosfonater

Bisfosfonater är en typ av läkemedel hopkok som ges när cancern har spridit sig långt in i benet . Denna typ av läkemedel , föreskrivs för att minimera smärta och skador på ben av cancer .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.