glioblastom tumör hos spädbarn

Hjärncancer hos spädbarn , särskilt glioblastomas , är en skrämmande utsikter . Enligt American Brain Tumor Association , är en glioblastom en tumör som uppstår från gliaceller , som är den stödjande vävnader i hjärnan

. Orsak

Det finns ingen känd orsak till glioblastomas på spädbarn eller vuxna. Enligt American Brain Tumor Association , är det möjligt kromosomavvikelser kan bidra till hjärntumörer .

Symtom

Enligt Medline Plus , förutom vanliga symtom som huvudvärk , problem balans och kräkningar , bland annat en glioblastom tumör hos spädbarn kan orsaka en utvidgad huvudet på grund av en ökning av trycket i hjärnan , diafragmabråck hjärnan och problem med kroppshållning .

Förekomst

Enligt American Brain Tumor Association , glioblastomas är ansvariga för 9 procent av alla hjärntumörer hos barn , vilket inkluderar spädbarn .

Behandling

Behandling innebär oftast en kombination av kirurgi , kemoterapi och strålbehandling . Andra kompletterande behandlingar kan omfatta diuretika, kortikosteroider och anti-beslag medicinering .

Prognos

Prognosen för en glioblastom diagnos i ett spädbarn är beroende av stadium av cancer . I många fall , även om cancern går i remission , det finns potential för komplikationer såsom långsiktiga neurologiska problem.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.