hur man administrerar kemo droger

Enligt uppgifter från American Cancer Society , kemoterapi en typ av cancerbehandling som består av förvaltning av giftiga läkemedel i patientens system för att förstöra cancerceller . Cytostatika verk bygger på det faktum att cancerceller har en snabbare ämnesomsättning än "normala " celler , vilket får dem att suga upp en oproportionerligt större andel av den tillförda läkemedel . Även om kemoterapi metoder alla har samma mål , kan den metod som det målet nås variera .
1
kemoterapiregimer variera. . Vissa låter för at- home administration. Some administreras på lokal läkarens kontor . Och en del kräver ett besök till sjukhuset . Det beror helt på de läkemedel som används och de ges . Var tydlig med det allmänna protokollet före administrering av cellgifter droger .
2 .
Tala med din läkare om lämplig metod för att införa läkemedel i din kropp . Vissa kemoterapibehandlingar är ganska lätt att ta , eftersom droger har förtärts igenom via piller eller vätska. Andra typer av kemoterapi kräver intramuskulära injektioner , som kan ges av en läkare på hans kontor . Den vanligaste formen av kemoterapi , kräver dock att injicera direkt i vener med en IV .
3 .
Följ noggrant angivna tidpunkten och doseringen protokoll om du tar kemoterapi droger utanför din läkares direkta tillsyn. Var tydlig om hur ofta du ska ta droger tillsammans med en lämplig tidpunkt på dagen och de rätta omständigheterna för administration ( t. ex. om läkemedlen ska tas om en fullständig eller tom mage ) . Cytostatika är en exakt protokoll som kräver minut uppmärksamhet på detaljer för full effekt , så om du känner att du inte till fullo följa instruktioner , begära att din läkare administrera din cellgiftsbehandling mediciner .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.