hur man berättar karatvikt en diamant

Karatvikt är viktigt när det gäller diamanter i den totala storleken på pärla är en av de definierande egenskaper som kommer att avgöra dess totala värde . Beroende på vilken nivå av noggrannhet du behöver i din målmedvetenhet , finns ett antal sätt att kontrollera karatvikt av en diamant, allt från enkla ( och i allmänhet gratis eller billigt) till komplexa ( och dyrare) . Välj alltid den mer exakta metoder om du behöver en officiell bedömning av dina smycken , men om du bara behöver veta för personlig uppbyggelse , är mindre noggrannhet krävs .
1
Använd en approximation av (se " Carat Vikt Chart " i Resources ) att jämföra storleken på. din diamant med andra liknande storlek för att fastställa en allmän uppskattning för karatvikt av din ädelsten . Detta är det minst noggrann metod att bestämma karatvikt , men det är också det snabbast , så använd den i en knipa där du helt enkelt vill ha en allmän uppfattning om storleken på din diamant .
2 .

Mät din diamant med en flexibel måttband . Mät längd och bredd på din diamant längst upp (i millimeter) och djupet ( även i millimeter ) . Du måste också veta skära av din diamant ( t. ex. runda , päronformade , princess cut ) . Ingång in dessa i ett karatvikt miniräknare ( se Resurser ) för att bestämma vikten på din sten . Detta är en bra metod när du behöver en uppskattning av karatvikt men är ovilliga att spendera pengar på en professionell bedömning .
3 .
Ta din diamant till en professionell värderingsman . Denna tjänst är normalt erbjuds på både kedja och fristående butiker smycken , eller så kan du leta efter ett helt oberoende värderingsman . Använd den här metoden när du behöver en helt korrekt bild och är inte orolig för kostnaden . En professionell värderare kan ge dig certifiering av din diamant egenskaper , vilket är användbart om du behöver autentisering för potentiella köpare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.