hur man kod för biverkningarna av kemoterapi

Det finns många biverkningar som kan inträffa under pågående kemoterapi , och det kan ofta vara svårt att hålla reda på dem alla med varje patient. Läkare använder ofta speciella koder för att förklara vilka biverkningar cancerpatienter att göra med. Dessa koder hjälper läkarna sparar tid och gör att de enskilda patientens läkare att snabbt och enkelt se vilka biverkningar hon lider av
1 .
Prata med den patient som har genomgått kemoterapi . Ställ frågor till henne om hur hon känner , och sond hennes svar att få mer information . Patienten kan känna väldigt sjuk och upplever många biverkningar , därför kan hon inte vara ivriga att delta i en lång, detaljerad diskussion . Vara en tröst och patient, och se till att du frågar om vanliga biverkningar .
2 .
Bestäm vilka biverkningar patienten lider av efter att ha talat med henne . Till exempel, om hon säger att hon känner sig väldigt trött och inte känner sig utvilade ens efter att ha sovit i flera timmar , hon sannolikt lider av en biverkan som kallas " trötthet och slöhet . " Likaså om hon märker sin vikt ökar , hon upplever en biverkning som kallas " viktökning . "
3 .
Studera resultaten av medicinska tester och undersökningar för att upptäcka biverkningar som kan " t bestämmas genom bara talar med patienten . Dessa typer av effekter cytostatika biverkningar inkludera perifer neuropati , hjärtproblem och lågt antal blodplättar . För att korrekt diagnostisera dessa typer av problem , medicinska tester och undersökningar är ofta nödvändiga.
4 .
Använd kemoterapi biverkningar koder och värden diagram som du fått av ditt sjukhus eller klinik att korrekt kod patientens biverkningar . Koder kan också lämnas av National Health Service . Varje biverkan av kemoterapi tilldelas ett nummer , eller en kod. Hitta bieffekt att patienten lider av på listan , och motsvarande kod kommer att bredvid . Till exempel , om patienten utvecklar ett utslag på hennes kropp , hals eller ansikte, skulle biverkningen märkas "skinn och effekter spik ", och motsvarande nummer skulle vara ett nummer , exempelvis 09 .
5 .
Prata med patienten ofta fortsätta att förvalta relevanta medicinska tester och utföra regelbundna läkarundersökningar för att fastställa om några nya biverkningar har utvecklats . När du upptäcka nya biverkningar , hitta motsvarande kod på din lista över effekter kemoterapi sida och koder .

tips och varningar


 • För att göra processen med kodning för biverkningarna av kemoterapi snabbare , memorera listan med effekter kemoterapi sidan och de motsvarande koderna så snart som möjligt .

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.