hur man ska bekämpa bröstcancer med jod

De flesta människor fått starkt föräldraledighet
försiktiga när växer upp om hur Jod var giftig , och jag minns mina föräldrar var inget undantag . Jag minns också svimma när läkaren kontor på ca 9 år när han närmade sig min illa skuren fot att sätta detta gift på det och min mamma gjorde inget försök att stoppa honom ! I 15th Century , skrev Paracelsus " De dos gör giftet . " Men något bra för dig kan missa märket för att hjälpa eller bota dig om du inte få nog. Det kan finnas en fin linje mellan de två.

Även för mycket jod , som för mycket av någonting , kanske döda dig , är det omvända mer sannolikt sant idag , ingen jod i kosten kan döda dig genom att orsaka atrofi av sköldkörteln , och för lite under en livstid kan förkorta ditt liv och göra de återstående åren eländiga med ohälsa . En hälsosam sköldkörtel håller kroppstemperaturen konstant ( ingen värmevallningar ) , övervakar och reglerar din ämnesomsättning ( bekämpar diagnostisera övervikt ) , och signalerna onormala celler i kroppen ( cancer ) som inte vill dö på egen hand ( apoptos ) att ge upp spöket , som skyddar dig mot bröst och andra cancer i reproduktionsorganen . Under 1960-talet var risken för bröstcancer i USA 1 av 20 kvinnor . Nu är risken 1 av 8 kvinnor och öka 1% per år . Kompletterande jod kan hålla din sköldkörtel och dina bröst frisk och är billigare än receptbelagda sköldkörtelhormon ( som även kan inaktivera en hälsosam sköldkörtel )
1
Var uppmärksam på dina symptom-. några av följande symptom på sköldkörtelsjukdom och läkare nämner sällan dem . Detta är symtom på en låg sköldkörtelfunktion eller hypotyreos .

trötthet , utmattning
trötthetskänsla , nedgånget , trög
depression
koncentrationssvårigheter,
hjärndimma oförklarlig eller kraftig viktökning
torrt, grovt och /eller kliande hud
torrt, grovt och /eller gallring hår
alltid fryser , särskilt i extremiteter
intermittent eller konsekvent förstoppning
oförklarliga muskelkramper
Ökad menstruation
tätare och tyngre perioder
barnlöshet /missfall
2 .
Kontrollera dessa andra symtom du kan uppleva som ett resultat av överaktiv eller Hypertyreos :

nervositet
irritabilitet
värmevallningar och /eller ökad svettning
gallring av huden , blåmärken
fint sprött hår , håravfall
muskelsvaghet , främst i form av överarmar och lår
darriga händer
panikattacker
intermittent eller konsekvent sömnlöshet
intermittent eller konsekvent racing hjärtrytmen
mer frekventa avföringar
viktminskning trots god aptit
lättare flöde , mindre frekvent menstruationerna

Du kan uppleva allt detta och mer , eller bara några av dem . Skriv ner exakt vad symtom besvärar dig så att du kan tala med din läkare .
3 .
Om din sköldkörtel har tagits bort , bör du vara på någon form av ersättning sköldkörtelhormon. Om du upplever något av ovanstående symptom , kan du behöva ett starkare recept .
4 .
Om sköldkörteln är frisk , och du upplever några symtom , kan du inte få tillräckligt via kosten jod för att fungera korrekt . Om du svarar ja på någon av följande frågor , fråga din läkare om du kan behöva extra jod .

jag normalt äter 3-5 portioner havsfisk varje vecka . ( sötvattensfisk innehåller inte jod . )
Är jag på en läkare rekommenderar saltfri diet ? ( Brist på iodized salt i kosten kan innebära en jod -vitamin sköldkörteln . )
Är jag på ett självpåtaget saltfri diet ? ( Staden undviker salt mat och saltat smör kan lämna dig bristfällig både jod och kalium . )
5 .
Om du är över 40 och upplever tröghet och oförklarliga viktökning , tala med din läkare det finns en möjlighet att du är jod bristfällig . En skiva bröd används för att ge cirka 0,15 mgs av kosten jod . Under de senaste decennierna , var jod bort och ersättas av brom i brödet beslutsprocessen. Detta är inte bara källan till jod saknas nu i det genomsnittliga dieten , men brom blockerar sköldkörteln fungerar och kan störa anti- cancer effekt av intaget jod på bröstet . Läkarna är inte dietister och ofta inte medvetna om detta .
6 .
lära sig att äta annorlunda , lägga ocean fisk som sardiner , makrill , kolja , lax och makrill till din diet , både konservburkar och fräsch. Tång och alger livsmedel kan vanligen köpas på japanska marknader och restauranger .
7 .
Om din läkare inte kan eller vill inte hjälpa dig , särskilt om du har fibrocystiska bröst (inte en verklig sjukdom , bara knotiga vävnad vanligtvis som ett resultat av för mycket koffein eller en jodbrist ) , kan du vända på det genom att skära bort koffein drycker och använda OTC jod tillägget .
8 .

Ge inte upp ! Om jod tillskott inte förbättras symtomen , hitta en läkare som är villig att samarbeta med dig och kanske skriva thyroxin , antingen syntetiska eller naturliga , för att hjälpa dig .

tips och varningar


 • Vanliga klagomål av människor med tyreoidearubbningar eller jod brister är " dimmig tänkande " , håravfall , övervikt , apati , temperatur obalans ( kallt eller varma ) , och förlust av energi .
 • Utforska sköldkörteln delen av About. com webbplats och läs patienten partiskhet information innan du ser din läkare .
 • riktlinjer för tyreoidearubbningar är suddiga och testresultat över ett brett betraktas som " normala " . Acceptera inte att svara om du har äkta symptom och vet att du har ett problem . Begära ett utlåtande eller ett möte med en endokrinolog . Tusentals har lidit i flera år och berättade deras resultat var normala , tills slutligen prata med en kunnig läkare som kan hjälpa dem .
 • Dr David Derry , MD, PhD , författare till bröstcancer och jod , anser att utan jod , kan cancerceller köra frodas . Han föreslår att jod , tillsammans med sköldkörtelhormon , agera synergistiskt för konstant övervakning av cancerframkallande ämnen och bildning och spridning av cancer , liksom ridning besättningen på magen bakterier såsom den som orsakar magsår , Helicobacter pylori , och även spela en roll att motverka allergier .
 • Mycket information är nu tillgänglig så att du kan lösa dina problem med naturliga ämnen . Om du har en hud missbildning , var inte rädd för att använda tinktur på jod på det lokalt varje dag i flera månader-det ofta kommer att ha en positiv effekt , och kan bara gå bort . Läs Dr Derry bok om sina erfarenheter i detta avseende .
 • Över 27. 000. 000 personer i USA har någon form av tyreoidearubbning . Även stora mängder via kosten jod har använts för behandling av struma , hypo- och hypertyreoida , Graves och Hashimotos syndrom för cirka 200 år , många källor av jod finns nu , , några starka några mycket utspädd . Var noga med att veta vad som finns och be en farmaceut innan du tar något OTC jod .
 • Natural receptfria jod preparat som hjälper sköldkörteln både elementärt jod och kaliumjodid ( SSKI ) .
 • Arbeta med en kunnig läkare som är villig att hjälpa dig med allt som krävs , om jod ( receptfria ) eller att förskriva fysisk thyroxin ( det faktiskt sköldkörtelhormon ) brukar svaret . Om receptbelagda mediciner ( syntetiskt tyroxin ) inte löser ditt problem , över 2. 000. 000 amerikaner använder naturliga uttorkad glandular formuleringar såsom Armour Thyroid och Natur-throid . Fråga din läkare om dessa .

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.