laserstrålning behandling för lungcancer

Lungcancer kännetecknas av ohämmad ökning av antalet celler som kantar lungorna . National Cancer Institute rapporterar att nästan 220. 000 personer diagnostiseras med detta villkor årligen i USA . Trots att ingen komplett botemedel , finns behandlingar som laser strålning, kemoterapi och kirurgi som vanligen används för att styra metastasering av cancerceller

Laserstrålning Terapi

Laser strålbehandling innebär att bestråla maligna celler med hög energiförbrukning laserstrålar för att skada cancercellerna och därigenom avvärja deras senare spridning .

Tidsplan

Per NCI , är strålning sessioner i allmänhet hålls två gånger i veckan under nära två månader . Dock kan tidsåtgången variera beroende på stadium av lungcancer , och det interna metastasering av cancerceller .

Fördelar

Laserstrålning är en minimalt invasiv behandling form . Det är särskilt fördelaktigt för äldre patienter med lungcancer och för dem som inte kan genomgå kirurgiskt avlägsnande av cancerceller på grund av hjärt-sjukdomar och andra kroniska sjukdomstillstånd.

Effekter

andningssvårigheter och lunginflammation är några av de biverkningar av laser strålbehandling vid behandling av lungcancer . Andra vanliga komplikationer är trötthet, illamående och kräkningar .

Varning

Du kan få råd av din läkare för att minska exponeringen mot föroreningar av miljön och solen strålar medan laserstrålning sessioner hålls fängslade.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.