livmoderhalscancer behandlingsprotokoll

Det finns flera möjliga metoder för att behandla livmoderhalscancer. Behandlingarna är beroende av stadium av cancer , hälsa patienten och patientens önskan om barn

Conization

Conization är ett kirurgiskt ingrepp även känd som en kon biopsi . Det används för att diagnostisera livmoderhalscancer , och det används också som behandling i flera steg 0 och IA .

Kryokirurgi

Cyrosurgery är den kirurgiska infrysning och förstöra onormal vävnad . Det används för att behandla stadium 0 livmoderhalscancer.

Kirurgi

Det finns flera typer av operationer för livmoderhalscancer . Det kan vara allt från enkla laserkirurgi till en radikal hysterektomi . Den typ av operation beror på stadium av cancer , ju högre stadiet , desto mer extrema det kirurgiska ingreppet. Kirurgi kan inte rekommenderas efter etapp IIA .

Strålbehandling

Det finns två typer av strålbehandling för livmoderhalscancer . Extern eller strålbehandling ges genom en maskin utanför kroppen . Intern strålning ges i form av frön , nålar , tråd , eller katetrar placeras direkt i cancer . Strålning är en behandling övervägas för alla stadier .

Cytostatika

Det finns två typer av kemoterapi för livmoderhalscancer behandling . I systemisk kemoterapi , injiceras kemikalier i blodet färdas genom kroppen och döda cancerceller. Regionala kemoterapi innebär att sätta läkemedel i ryggraden, orgel , eller en kropp hålighet . Cytostatika används för stegen IB i IVB .

klinisk prövning

Kliniska prövningar är rekommenderade av National Cancer Institute för alla stadier av cervixcancer , men de är särskilt används för att behandla de mer avancerade stadier . Kliniska prövningar har experimentella behandlingar för livmoderhalscancer. Nuvarande behandling kom ut tidigare kliniska spår och nya framsteg alltid görs .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.