livmoderhalscancer med ljusbehandlingen

Livmoderhalscancer kännetecknas av okontrollerad tillväxt av celler som kantar livmoderhalsen . National Cancer Institute rapporterar att cirka 12. 000 personer i USA diagnostiseras årligen med livmoderhalscancer. Trots att inget botemedel finns , finns många behandlingar, inklusive ljusbehandling , användas för att begränsa cancerceller från att sprida sig ytterligare

Ljusterapi

ljusterapi, även kallad fotodynamisk behandling , innebär injektion av cytostatika som Photofrin och Foscan genom blodomloppet . Efter cirka en till två dagar , är cancercellerna utsätts för ljus energi för att förstöra dem .

Tidsplan

Enligt Cancer Research UK , två till tre sessioner ljusterapi är tillräckliga för att döda maligna celler . Dessa sessioner hålls en gång varannan vecka , där varje session varar nästan en timme .

Fördelar

Ljusterapi är särskilt nyttig för äldre patienter som lider av livmoderhalscancer , och till dem som lider av hjärtsjukdomar för att de är inte kunde opereras för avlägsnande av cancerceller från livmoderhalsen .

effekterna och komplikationerna

Blödning genom slidan , ömhet i vulva och diarré är några biverkningar av ljusterapi vid behandling av livmoderhalscancer. Andra vanliga komplikationer är inflammation i huden , utslag och buksmärta .

varningar

Läkare kan rekommendera minska exponering mot miljögifter och strålning från solen medan ljusterapi sessioner förs .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.