män löper risk för bröstcancer

Bröstcancer hos män är sällsynt . Mindre än en procent av alla bröstcancerfall i USA förekommer hos män . Ett stort antal män är inte ens medvetna om att de kan få bröstcancer , men vissa kan och

Betydelse

Sedan . incidensen av bröstcancer hos män är så liten , många män inte känner igen symtomen. Dessutom är män inte regelbundet kontrolleras , inte heller utföra själv tentor , så den bröstcancer ofta framförs av tidpunkten för diagnos .

Överväganden

manlig bröstcancer är inte bara mer sällsynt hos män , är det också dödligare . Enligt American Cancer Society , ungefär 2. 000 fall och 450 dödsfall inträffar varje år .

Identifiering

Det finns en stark genetisk koppling mellan män och bröstcancer . Släkthistoria , ålder ( män mellan 60 och 70 år ) , höga halter östrogen , alkohol och leversjukdomar , övervikt , bestrålning och skrumplever är riskfaktorer .

Effekter

Symtom på manlig bröstcancer omfattar klumpar , Förändringar i huden på brösten och bröstvårtorna och utsläpp eller vätska från bröstvårtan. Smärta kan också vara närvarande .

Behandling

Behandling innefattar operation för att avlägsna bröstet , strålning , hormonbehandling , och kemoterapi . Tidig upptäckt och behandling är viktiga för överlevnad .

Fakta

Män är ofta illa till mods att tala om sina bröst , och ett möte i ett mammogram centrum kan vara besvärligt . Oavsett , är tidig diagnos avgörande för en framgångsrik återhämtning från bröstcancer .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.