mediciner och behandling för lungcancer

Lungcancer är en sjukdom som börjar i lungorna och är en ledande orsak till dödsfall i cancer. Cigarettrökning är orsaken till de flesta fallen lungcancer . Lungcancer kan behandlas med kirurgi och andra typer av behandling

resektion Kirurgi

Enligt Mayo Clinic , fall av lungcancer cancer som påverkar ett mindre område i lungorna kan behandlas med en kil resektion , där en liten del av lungvävnad och tumörceller avlägsnas kirurgiskt. En segmentell resektion kan utföras för att ta bort en större del av lungvävnad utan att ta bort en hel lunga lob .

annan operation

I de fall där lungcancer gått om större områden i lungorna kan det vara nödvändigt att ta bort en hel lob av en lunga med ett lobektomi . En Pneumonectomy kan utföras om en hel lunga måste tas bort .

Cytostatika

Cytostatika kan användas i kombination med kirurgi för att döda cancerceller med kurser riktade kemoterapi droger .

Strålbehandling

Strålbehandling använder en hög energi stråle som en röntgen för att döda cancerceller och kan utföras med andra cancerbehandlingar .

Targeted Drug Therapy

Avastin kan föreskrivas för att förhindra en tumör lungcancer från att skapa det blodflöde som den behöver . Tarceva kan användas för att blockera kemiska signaler som berättar en cancercell att växa och sprida sig .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.