metastaserad bröstcancer behandlingsalternativ

Bröstcancer uppstår när cancerceller finns i bröstvävnaden . Behandling för bröstcancer beror på omfattningen och stadium av sjukdomen . De flesta dosplaner för metastaserad bröstcancer , en kombination av terapi alternativ

metastatisk cancer

metastaserad bröstcancer när cancerceller ha spridits från den huvudsakliga webbplatsen. Cancerceller kan ange din blodet eller lymfsystemet och mark i andra delar av kroppen .

steg IV bröstcancer

Din bröstcancer anses steg IV när den har spridit sig till andra organ i kroppen . De vanligaste platserna för metastaser är dina ben , hjärna, lever och lungor . Steg IV bröstcancer inte kan manövreras .

hormonterapi

Målet med hormonbehandling är att förhindra att cancercellerna från att få de hormoner de behöver för att växa och föröka sig . De flesta hormon behandlingar i tablettform och tas hemma . Du får stanna på den terapi för åren efter andra behandlingar har genomförts .

Strålbehandling

Strålbehandling använder strålar av strålning för att döda cancerceller på en viss plats . Strålning används ofta före operation för att krympa tumörer . Denna behandling kan också användas för att lindra smärta som orsakas av tumörer .

Cytostatika

Kemoterapi använder droger att söka upp och döda cancerceller. För steg IV metastaserad bröstcancer , kemoterapi vanligen ges via ett IV på en läkarmottagning . Kemoterapi droger , dosering och cykellängd kan variera med patienten .

targeted therapy

Till skillnad från cytostatika , som fungerar i hela hela kroppen, "targeted therapy" fungerar på specifika delar av celler . Targeted therapy läkemedel påverkar endast vissa delar av en cancercell att göra det sluta föröka sig.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.