ooforektomi behandling för bröstcancer

Bröstcancer är en angelägenhet för kvinnor över hela världen , och många kvinnor idag väljer att ta en aktiv strategi för slåss mot cancer . I vissa fall kvinnor som löper risk att utveckla cancer genomgå en operation eller andra radikala behandlingar för att förhindra att sjukdomen någonsin utvecklas . En sådan kirurgisk behandling som kan vara tillgängliga för dig är en ooforektomi

Vad är en ooforektomi ?

En ooforektomi är en operation där kvinnans äggstockar tas bort. Detta förfarande minskar risken för bröstcancer hos vissa kvinnor . I vissa fall är äggledarna och livmodern också bort på samma gång .

som drar nytta av kirurgi ?

Kvinnor som löper risk att utveckla cancer , eftersom de bär på BRCA generna kan välja att genomgå detta förfarande . BRCA -1 och BRCA -2 är beteckningar som används för att hänvisa till två gener kopplats till bröstcancer . Kvinnor med en familjehistoria av bröst-och äggstockscancer kan också välja att genomgå denna operation .

Förfarandet kan förebygga bröstcancer ?

Även om den inte lika effektiv som en mastektomi för att förebygga bröstcancer , genomgår en ooforektomi kan minska en kvinnas odds att utveckla bröstcancer med cirka 50 procent , förutsatt att det sker före klimakteriet , enligt Mayo Clinic .

Vilka är nackdelarna ?

När en kvinna har hennes äggstockar avlägsnas kan det orsaka Vissa biverkningar och andra risker. Detta kan innebära förlust av benmassa och ökad risk att utveckla hjärtsjukdom .

Vad Övriga överväganden finns det?

Det finns flera saker att tänka på om du funderar på en ooforektomi . Du kan behöva ta droger hormonbehandling efter att ha genomgått förfarandet , och enligt läkarna med Mayo Clinic visar vissa tecken på att kvinnor som genomgår denna typ av kirurgi har en ökad risk att utveckla minnesförlust .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.