proteinrik kost & bröstcancer återhämtning

Bröstcancer är en sjukdom som kommer att påverka nästan 13 procent av kvinnorna någon gång under sitt liv , enligt uppgifter från den medicinska hälsa hemsida Medline Plus . Medan den konventionella metoden för behandling av bröstcancer innebär tillämpning av läkemedel och kirurgiska ingrepp för att undanröja hotet , kan oddsen för en fullständig återhämtning ökas genom att en hälsosam proteinrik diet . Enligt uppgifter från Dr Barbour Warren , Ph. D. , en stor intag av protein och omega-3 fetter är relaterat till ett statistiskt signifikant minskning av dödligheten för bröstcancer .

proteinrik kost

konsumera en kost som är sprängfyllda av magert protein och antioxidanter från färska frukter och grönsaker för att öka dina odds av framgång återhämtat sig från bröstcancer . Även efter denna kost strategi bör man sträva efter att konsumera en mager proteinkälla vid varje måltid . Prov magert protein källor , bland annat låg fetthalt mejeriprodukter , kyckling, kalkon, fettsnål rött kött, ägg och skaldjur . Fisk och skaldjur är särskilt viktigt att inkludera i din kost på grund av dess höga innehåll av omega-3 fetter , en annan beprövad cancer kämpar förening . Buttress ditt intag av magert protein med mycket frukt och grönsaker för att ge din kropp med ett brett utbud av vitaminer och mineraler . Generellt sett syftar till att följa " regnbågen regeln "-konsumera minst en frukt eller grönsaker från varje färg av regnbågen varje dag . Till exempel kanske du har ett äpple med frukost , en orange med lunch , en banan som ett mellanmål , broccoli och blåbär med middag och vindruvor innan sängen . Livsmedel att undvika när bantning att återhämta sig från bröstcancer omfattar stekt mat , bearbetade produkter , vita mjöl poster , behandlar socker och andra typer av "skräp " kalorier . Gör inte misstaget att helt undvika fett , men håll dig till omättade källor från oljor , nötter , frön och liknande .

Breast Cancer Recovery Menu

Starta dagen rätt medan striderna mot bröstcancer med en frukost bestående av omega-3-berikade ägg , fullkornsris toast , färsk fruktsallad och ett stort glas lättmjölk . Till lunch , överväga att utarbeta en eller två grillade kycklingbröst och servera med brunt ris , en orange och en liten skål med vindruvor . Till middag kan du unna dig en fettsnål minskning med biff , en bakad sötpotatis , majs och en spenat -och tomatsallad med olivolja dressing . Om du blir hungrig under dagen , överväga en proteinrik mellanmål som hårdost , torkat kött eller yoghurt .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.