risker för DCIS efter en mastektomi

DCIS eller duktal cancer in situ är en icke-invasiv bröstcancer , som enligt American Cancer Society , står för ungefär 1 av varje 5 nya fall av bröstcancer . Detta är en etapp 0 cancer , som är den tidigaste formen , med en utmärkt återvinningsgrad

Betydelse

Sedan DCIS finns till kanalerna i bröst , stannar en mastektomi , som tar bort dessa trummor , effektivt andelen DCIS återfall . Den cancer som kan återkomma , är dock av en invasiv art och kan visas i lymfkörtlar eller muskelvävnad och spridas till andra delar av kroppen .

Mastektomi Återkommande Priser

En enkel mastektomi , som tar bort alla bröstvävnaden men lämnar lymfkörtlar och muskelvävnad på plats är i allmänhet att föredra mastektomi metoden . Radical bröstoperationerna , som tar bort alla lymfkörtlar och underliggande vävnader muskel är oftast bara anges för mer invasiv cancer . Enligt National Cancer Institute , graden av återfall efter att ha en mastektomi varierar från 1 till 2 procent .

behandlingsalternativ och priser Upprepning

Bröstcancer kan återkomma efter behandling , vanligen i samma område under vilket den ursprungligen uppstod . Enligt Imaginis. com , en kvinna som får en mastektomi är på en något lägre risk för återfall än kvinnor som får en lumpectomy och strålning ( som kännetecknas av en upprepning på 8 till 10 procent ) .

Singel vs dubbel mastektomi

Enligt BreastCancer. org allt fler kvinnor väljer en dubbel mastektomi sedan ca 0 . 6 procent av kvinnorna diagnosen DCIS i ena bröstet , har en risk att utveckla antingen DCIS eller invasiv bröstcancer i det andra bröstet .

beslutar om din behandling

Imaginis. com påpekar att bröstoperationerna erbjuder en nästan 100 procent andelen botade , men kan många patienter med DCIS dra lika stor nytta mer konservativ behandling ( lumpectomy /strålbehandling ) . Tala med din läkare för att bestämma rätt behandling för dig .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.