tecken och symtom på äggstockscancer & avancerad livmoderhalscancer dysplasi

En onormal tillväxt av celler i livmoderhalsen kallas cervikal dysplasi . US National Library of Medicine och National Institutes of Health varnar för att , medan livmoderhalsen dysplasi är inte cancer , det är en precancerösa tillstånd . Äggstockscancer är precis vad det låter som : cancer som börjar i kvinnans äggstockar . Enligt Centers for Disease Control and Prevention , äggstockscancer är orsaken till fler dödsfall än någon annan cancer som påverkar kvinnors reproduktiva organ . Cervikal dysplasi har typiskt inga symtom, men det finns tecken på äggstockscancer att kvinnor borde veta .

Onormala Menstural Cycles eller blödning

Den amerikanska National Library of Medicine och National Institutes of Health citera onormala menstruationer som en av symtom på äggstockscancer. Kvinnor med äggstockscancer kan drabbas av blödningar mellan perioderna , efter samlag eller efter klimakteriet Enligt Mayo Clinic . Ansvarsfrihet som är blodig , luktar illa och är vattnig är också en av de tecken på äggstockscancer.

Livmoderhals dysplasi är typiskt symptomfria , men onormal blödning-även efter samlag-kan vara en indikation på tillståndet . University of Maryland Medical Center varnar för att onormal blödning är en indikator på många olika förhållanden , inte bara cervikal dysplasi .

buk och bäcken Smärta

Kvinnor med cervixcancer kan uppleva buk och bäcken smärta . Buk och bäcken smärta som symtom på livmoderhalscancer uppstår mellan dina höftben och under magen , enligt CDC . Detta innefattar smärta vid samlag , uppkördhet , onormalt full eller har halsbränna eller ont i magen . The US National Library of Medicine och National Institutes of Health nämna ytterligare , ospecifik tecken på äggstockscancer för att leta efter . gas , vaga obehag , matsmältningsbesvär, illamående och aptitlöshet

Trötthet

Tillsammans med de andra symtom , upplever trötthet i mer än två veckor är en indikation på att du ska träffa en läkare eftersom det är ett av tecknen på äggstockscancer. CDC varnar för att kvinnor med äggstockscancer kan känna sig trött hela tiden .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.