tvärvetenskaplig behandling av cancer

Få en cancerdiagnos kan få dig att känna osäkra och överhopad med frågor . Den tvärvetenskapliga cancerbehandling angreppssätt innefattar ett antal olika medicinska och allierade vårdpersonal arbetar tillsammans för att utveckla en individuell plan för vård för varje patient

Funktioner

Medlemmar av din vård team kommer att kommunicera med varandra under hela din diagnos och behandling. Kommunikationen mellan medlemmarna i teamet ser till att alla behov du har är omhändertagen . Genom att arbeta tillsammans ditt lag kan göra en komplicerad och detaljerad behandlingsplan lättare för dig att hantera .

Läkare

Din multidisciplinärt team kan omfatta en onkologisk kirurg , strålning onkolog , onkolog och din primärvårdsläkare. Din kirurg kommer att samordna alla aktiviteter du kan behöva . En strålterapeuten kommer att ge strålbehandling medan en onkolog kommer att hantera alla cellgiftsbehandling . Ofta är dessa tre behandlingsalternativ ges tillsammans . Läkare på en hälsocentral kommer att arbeta med dig att stanna på toppen av en icke cancerrelaterade tillstånd .

vårdpersonal

Under din behandling din sjuksköterskor , apotekare , radiolog , patolog och andra medlemmar av din läkares team är också en del av din cancer vårdteam . I tvärvetenskaplig strategi dessa medlemmar att se till att de tester och behandlingar beställts av läkare är avslutad .

Allied vårdpersonal

Din vård team ingår också medlemmar som arbetar för att hjälpa dig med icke medicinska frågor . Socialarbetare, patient navigatörer och finansiella rådgivare kan hjälpa dig med att ansöka om statliga program , rådgivning och frågor hemma eller med din familj .

Familj och vänner

Stöd i hemmet kan öka det positiva resultatet av behandlingen . Många cancerbehandlingar har hårda biverkningar och du känner dig dålig . Hjälp och stöd från familj och vänner är ovärderligt vid en tid som ofta är skrämmande och stressande .

Överväganden

Bygga ett team av människor som alla är hängivna till din återhämtning kan bidra till att alla behov är uppfyllda . Den tvärvetenskapliga angreppssätt är ett lagarbete som hjälper till att hålla alla på uppgiften och behandling framåt .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.