vad är orsakerna till icke Hodgkins lymfom ?

Non -Hodgkins lymfom hänvisar till cancer ursprung i det lymfatiska systemet, den del av kroppen som ansvarar för kampen mot sjukdomar i hela kroppen . Non-Hodgkins cancerceller härstammar från lymfocyter , en typ av vita blodkroppar

Tecken och symptom

Det vanligaste symtomet associerade . med non-Hodgkin- lymfom är svullna lymfkörtlar på halsen , armhålan , nyckelben region eller ljumske , du kan också ha bröstsmärtor eller hosta

Genetiska faktorer

Genetiska faktorer tros spela en roll i vissa . former av non-Hodgkins lymfom . Det finns vissa gener som hjälper till att kontrollera graden av delning av celler , och dessa gener är bättre etablerade i vissa människor än andra . Under loppet av ett liv , kan dessa gener kan skadas , vilket leder till okontrollerad cell reproduktionen .

autoimmun sjukdom

Personer med autoimmuna sjukdomar löper en mycket större risk att drabbas av non-Hodgkins lymfom än en vanlig människa .

immunsjukdomar

immunsjukdomar som en följd av medicinering , hiv /aids , organtransplantationer eller ärftliga sjukdomar är vanliga på en högre risk för att smittas av non-Hodgkins lymfom .

kroniska infektioner

Människor med kroniska infektioner löper större risk för non-Hodgkin- lymfom , eftersom deras lymfkörtlar är att det fortlöpande betonat i ett försök att bekämpa infektionen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.