Vilka är de behandlingar för diffusa storcelligt B- cellslymfom ?

Diffusa storcelligt B- cellslymfom är en aggressiv form av icke- Hodgkins lymfom . Det är den vanligaste formen av lymfom , enligt UpToDate. com . Över hälften av patienterna kan botas , enligt sajten

Avancerat

Avancerat fall av diffusa storcelligt B- cellslymfom är vanligtvis behandlas med en kombination av immunterapi och kemoterapi , enligt UpToDate. com . Den vanligaste behandlingen innebär sex till åtta cykler av fem kemoterapi droger .

Lokaliserad

patienter med lokaliserad fall av detta tillstånd kan ofta behandlas med endast tre behandlingscykler med kemoterapi. Detta kombineras med strålbehandling i det drabbade området .

Strålbehandling

Strålbehandling är användningen av högenergetiska röntgenstrålar för att stoppa eller bromsa tumörtillväxt . Denna behandling är vanligt ges fem dagar i veckan under tre till fyra veckor , enligt UpToDate. com .

Cytostatika biverkningar

Cytostatika kan orsaka feber , illamående eller kräkningar . Blodvallningar, feber och ryggvärk kan förekomma första gången kemoterapi läkemedel ges .

Follow- Up

Patienten får en full medicinsk kontroll en månad efter behandlingen för att kontrollera om spår av sjukdomen . Besök till läkare för att kontrollera för återfall rekommenderas .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.