dexametason för cancerbehandling

Under cancerbehandling , läkare ordinera ofta läkemedel för att behandla symptom orsakade av cancer eller orsakas av läkemedel som används för att behandla cancer . Den kortikosteroid drogen dexametason är en sådan medicin

Identification

Dexametason är ett receptbelagt kortikosteroid medicin som används för behandling av cancer . Den finns i tablett , injektion , infusion och peroral flytande form .

Funktion

Dexametason fungerar genom att dämpa den verksamhet ditt immunförsvar, vilket gör det användbart för att förhindra allergiska reaktioner på kemoterapi droger . Dexametason används även för att minska smärta i samband med cancer som innebär att immunförsvaret organ , som lymfom och leukemi . Eftersom dexametason lindrar inflammation , läkare även förskriva läkemedlet för att lindra inflammation som orsakas av tumörer i hjärnan , ryggmärgen , eller ben , rapporterar American Cancer Society .

positiva sidoeffekter

Enligt American Cancer Society , dexametason orsakar biverkningar som faktiskt gynnar vissa cancerpatienter . Ett exempel på detta är ökad aptit , som hjälper patienter som lider av anorexi på grund av kemoterapi . En annan bieffekt av dexametason är minskade nivåer av kalcium i blodet , vilket är gynnsamt för skelettcancer patienter som ofta har farligt höga nivåer av kalcium i blodet .

Risker

Eftersom dexametason dämpar immunförsvaret , patienter som tar drogen är löper en ökad risk för bakterie-och virusinfektioner . Andra risker förknippade med dexametason inkluderar glaukom , elektrolytobalans , benskörhet och uppkomsten av typ 2 -diabetes , varnar det amerikanska National Library of Medicine .

Överväganden

eftersom dess effekter på fosterutveckling är okända , läkare sällan ordinera dexametason för behandling av cancer symptom hos gravida kvinnor . Mayo Clinic varnar för att det kanske inte är säkert för dig att ta dexametason om du har en historia av aids , återkommande svampinfektioner, Strongyloides , tuberkulos , diabetes , divertikulit , magsår , glaukom , njur- eller hjärtsjukdom , högt blodtryck, njursten , lever sjukdom , hypotyreos , myastenia gravis , benskörhet , lupus eller psykos .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.