sätt att förhindra nya hudcancer från att visas

Hudcancer är ett tillstånd som kännetecknas av en okontrollerad tillväxt av skadliga hudceller . Medan vissa former av sjukdomen förekommer i frånvaro av solljus , är mest relaterade på något sätt exponering för solens ultravioletta (UV ) strålning . Det finns ett antal metoder som finns för att förhindra eller minska möjligheterna att utveckla ett nytt fall av hudcancer

Minskade Solexponering

Enligt National Cancer Institute , det finns inget garanterat sätt att förhindra hudcancer uppstår i samtliga fall . Det finns dock vissa försiktighetsåtgärder allmänt accepterat som förebyggande åtgärder. Börja skydda dig själv genom att undvika exponering för direkt solljus under timmarna av dess topp styrka , ungefär 10:00 till 04:00 Trots populära föreställningar , är styrkan av UV- ljus inte signifikant minskade med moln , så se till att behålla detta schema så mycket som möjligt även under molniga dagar och under vintern . Också undvika solarier , vars UV ljus har kopplats till precancerösa hud utväxter .

Solskyddsmedel

Fortsätt ditt program för att förebygga genom att bära skyddande solskydd året runt under utomhusaktiviteter. För att få bästa resultat , använd en produkt som har en solskyddsfaktor (SPF ) på minst 15 , och tillämpa den på alla dina exponerad hud , inklusive ofta förbises platser som tips av örat och ryggen på dina händer . Mayo Clinic rekommenderar att du solskyddsmedel 20 till 30 minuter innan du utsätter dig för solljus och sedan ansöka om ett nytt det ungefär varannan timme . Du kommer också att behöva ansöka på nytt solskyddsmedel om man motionerar eller simma . Var medveten om att solskyddsmedel inte kan filtrera bort alla skadliga UV- ljus , och kommer inte att skydda dig från strålning kopplat till den form av hudcancer som kallas malignt melanom .

Skyddskläder

Lägg till ditt skydd genom att bära kläder som skydd huden från solexponering . Du kan få bästa möjliga resultat av mörka kläder som döljer dina ben och armar , samt en hatt som skyddar ditt huvud, ansikte och hals. Solglasögon som blockerar UV- ljus kommer att öka ditt skydd ytterligare .

Spåra hudförändringar

Du kan också bidra till att förebygga hudcancer genom att spåra kravet på huden och rapportera onormala förändringar till din läkare . Tecken att leta efter är nya utväxter , samt ändringar av befintliga födelsemärken , knölar mullvadar eller fräknar . Se till att kontrollera hela din kropp , inklusive områden som inte regelbundet får solexponering t. ex. din ljumske . Använder speglar för att kolla platser du inte enkelt kan visa .

Övervakning Mediciner

Vissa receptbelagda och receptfria mediciner kan öka din känslighet för solljus , och därmed öka dina risker hudcancer . Exempel icke-steroida antiinflammatoriska ( NSAID ) läkemedel, akne medicin isotretinoin ( Accutane ) och vissa antibiotika , preventivmedel och läkemedel för diabetes och högt blodtryck . Rådgör med din läkare för att lära sig de potentiella risker som din medicinering .

Hud Tentor

Som en ytterligare skyddsåtgärd , se en läkare för regelbunden hud undersökningar . Detta är särskilt viktigt om du är över 40 år , eller har känt höga risker för att utveckla hudcancer .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.