tecken och symtom på återvändande äggstockscancer

Enligt uppgifter från den medicinska hemsida Medline Plus, äggstockscancer en sjukdom som har ganska vaga symtom som lätt kunde hänföras till andra mindre dödliga medicinska villkor . Enligt uppgifter från Yahoo Health , när du redan har upplevt äggstockscancer , har du mellan 30 till 50 procent chans för återfall inom de närmaste fem åren , så var på jakt efter dessa symtom .

Vikt ändringar

Om du märker vikt svängningar som är både stora och oförklarliga , äggstockscancer kan vara att göra en retur. Observera att den mänskliga kroppen vikt varierar från dag till dag beroende på vätskeretention och andra faktorer , så att inte hemsöka över små förändringar ( mindre än fem pounds ) . Men om du har vunnit eller förlorat omkring tio pounds i en kort tidsperiod , boka en tid med din läkare.

vaginal blödning

Vaginal blödning som sker utanför ditt normala kan vara ett tecken att återvända äggstockscancer . Var misstänksam mot alla oväntade eller onormala blödningar , oavsett hur liten . Upptäcka äggstockscancer återkomst tidigt kan bidra till att förbättra prognosen , så var så alert som möjligt på förändringar i din blödning vanor .

bukbesvär

Allmänt bukbesvär , inklusive känsla av fullkomlighet eller tyngd i nedre delen av magen , kan vara ett tecken på återvändande äggstockscancer. Inte bekymra dig alltför med kortsiktiga eller lätt förklarliga obehag, men boka en läkartid om du befinner dig upplever varaktiga eller återkommande magbesvär under en varaktig period .

gastrointestinala symtom

Var försiktig med symtom från magtarmkanalen om du redan har haft äggstockscancer. Dessa inkluderar symtom som till synes benigna som gas , uppblåsthet , aptitlöshet , illamående, kräkningar , eller matsmältningsbesvär. Även om de skulle lätt kunna från din sista måltid , skulle de också vara med återförandet av äggstockscancer. Var särskilt försiktig , schemaläggning ett omedelbart läkarbesök , där de är ihopkopplade med någon av de nämnda andra symptom .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.