vad höjer PSA-nivåer ?

Prostataspecifikt antigen (PSA ) är ett protein som produceras av prostatakörteln. Läkare använda PSA-tester för att mäta PSA hos en man , som kan påvisa prostatacancer. Det finns några olika orsaker till PSA-nivåer att stiga

Prostate Cancer

En ökning av PSA-nivåerna kan orsakas av den . närvaro av prostatacancer. Medan normalt för män att ha lite av PSA i blodet deras kunde en ökad mängd leda till en eventuell diagnos av prostatacancer .

godartad prostataförstoring

godartad prostataförstoring , som inte är cancer , kan orsaka en ökning av PSA-nivåer. Prostatan växer , vilket leder till mer frekventa urinträngningar .

Inflammation

inflammation i prostatan , även kallad prostatit , kan orsaka en ökning av PSA-nivåer. Prostatit är inte cancer och är en av de vanligaste orsakerna till en ökning av PSA- nivåer.

Ålder

Som en man blir äldre , kommer hans PSA stiger också . Nivåer som kan anses vara farliga för en yngre person kan vara normalt för en äldre man.

Race

Enligt New England Journal of Medicine , en normal nivå för en vit man från ålder 50 till 80 är 0-3,5 ng /mL ( nanogram per milliliter ) . Den genomsnittliga nivåerna för African American män från ålder 40-70 varierar 0-2 ng /ml i 40-årsåldern ända upp till 5,5 i 70-årsåldern .

utlösning Effect

utlösning under de senaste 48 timmarna kan orsaka en stegring av PSA-nivåerna .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.