behandling för amelanotiska melanom

Amelanotiska melanom är en typ av hudcancer som inte har mörk färg på grund av brist av melanin , enligt melanomahopenetwork. org . Detta melanom dyker upp som en lesion med rosa , röda eller ingen pigmentering

In Situ Melanom

I situ amelanotiska melanom ( etapp 0 ) behandlas vanligtvis genom avlägsnandet av lesion och hud i omgivningen , enligt dermnetnz. org .

steg I och II

Steg I och II melanom opereras bort och mer omgivande vävnad måste också undanröjas Enligt wrongdiagnosis . com. Cytostatika kan behövas efter operationen.

Steg III

Kirurgiskt avlägsnande är nödvändigt för steg III melanom , och så mycket vävnad tas bort som hudtransplantation kan behövas , säger melanomahopenetwork. org . Kirurgi kan följas av kemoterapi och strålbehandling .

steg IV

Steg IV amelanotiska melanom har redan spridit sig till andra delar av kroppen . Den melanom kan tas bort för att behandla smärta , med kemoterapi och strålbehandling att följa.

Varning

amelanotiska melanom är svåra att upptäcka på grund av deras brist på pigment . Folk borde se sin läkare om de märker några oförklarliga skador på kroppen .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.