tecken och symtom på spridd äggstockscancer på lungor

Enligt Medline Plus , äggstockscancer är ganska vanligt , är den femte vanligaste cancerformen hos kvinnor . Om den lämnas obehandlad , äggstockscancer kommer så småningom att metastasera i hela kroppen till andra organ , inklusive lungor . Även äggstockscancer normalt inte är känd för metastaserande ner i lungorna , är det möjligt , så var medveten om den potentiella symtom .

Hosta

Ihållande hosta är en potentiell tecken på att äggstockscancer har spridit sig till lungorna . Inte rör dig med en övergående hosta , eller hosta som har en lätt urskiljbar orsak , eftersom dessa är osannolikt att ange metastaserad lungcancer . Dock vara medveten om en hosta som varar i en onaturlig tid eller är av överraskande intensitet . Var särskilt försiktig om du hostar upp blod .

lokal smärta

Lokaliserad smärta i eller bakom , är det bröstkorgen en annan potentiell tecken på att äggstockscancer har spridit sig till lungorna . Var försiktig med smärta som är ihållande eller svår , och smärta som inte har någon förklarlig orsak .

andnöd

Metastaserad lungcancer kommer att hindra din andning egenskap din normala , friska celler ersätts av cancervävnaden . Därför är nedsatt lungkapacitet en indikation på metastaserad lungcancer . Verksamhet som leder till onormal andfåddhet , som samtidigt gå i trappor eller gå, kan vara ett tecken på metastaserad lungcancer .

Onormala Viktminskning

Viktminskning kan vara ett symptom på cancer sprids i hela kroppen . Medan vikt kan variera normalt med tre till fem pounds dagligen beroende på hur nära din sista måltid , vätskeansamling, och andra faktorer , vara försiktig om din vikt minskar med mer än åtta till tio pounds utan någon rimlig förklaring. Om du har ätit normalt och din vikt minskar fortfarande , kan det vara ett tecken på cancer som har spridit .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.