Skillnaderna mellan ändtarmscancer & hemorrojder

Enligt National Cancer Institute ändtarmscancer är den fjärde vanligaste cancerformen hos både män och kvinnor i USA . Även om några av symptomen på ändtarmscancer och hemorrojder kan vara liknande , dessa två villkor är mycket olika

tarmcancer

. Din ändtarm är den sista flera inches i din tjocktarm . Kolorektal cancer uppstår när cancerceller finns i ändtarmen eller tjocktarmen . Du kan ha några få celler eller så kan du ha utvecklat en tumör som skapar en blockering av ändtarmen . Ändtarmscancer kan vara mycket allvarliga eller livshotande .

hemorrojder

Hemorrojder uppstår när venerna som omger ditt anus blir svullen och inflammerad . De orsakas av ansträngande att flytta en pall , graviditet , åldrande , eller kronisk förstoppning och diarré . De är vanligtvis inte livshotande .

Symtom

Symtom på ändtarmscancer är diarré eller förstoppning som inte går bort , mörkt blod i avföringen , smal avföring , gas och kramper , viktminskning , trötthet och kräkningar . Det vanligaste symtomet på hemorrojder är blod täcker avföringen , blod på toalettpappret när du torkar , smärta när du har en avföring eller hårda klumpar runt anus .

Behandling

Att behandla ändtarmscancer du kan genomgå operation för att avlägsna tumörer eller skadade delar av tarmen , strålbehandling , kemo terapi eller en kombination av alla tre . Hemorrojder behandlas för att lindra symtomen . Det finns många över disk krämer och stolpiller som du kan använda för att lindra trycket och smärtan . Om hemorrojder är dålig kirurgi kan undersökas , men är inte vanlig.

Förebyggande /Lösning

Håll avföringen mjuk genom att lägga fiber och vatten till din diet . Håll inte i din skål rörelser under lång tid eftersom detta skapar ett tryck på ändtarmen . Vidta åtgärder för att leva en hälsosam livsstil för att förhindra cancer . Om du är orolig för din risk för antingen ändtarmscancer eller hemorrojder kontakta din läkare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.