hur man ska behandla Carpal smärta tunnel kirurgi

Karpaltunneln kirurgi är ett effektivt sätt att minska trycket på nerverna och bota sjukdomen. Eftersom många olika snitt kan göras under operationen och massor av vävnad är ofta bort , kan det finnas viss smärta under tiden för återhämtning . Du bör veta hur man behandlar Carpal smärta tunnel operation om du förbereder dig för eller överväger denna typ av kirurgi
1 .
Följ anvisningarna för kirurger efter din operation . En nyckel till att förebygga smärta är att vara säker på att din handled och fingrar är orörlig . Du kommer också att flytta fingrarna under återhämtning för att förhindra stelhet och muskelbesvär .
2 .
ta din medicin efter operationen. Din läkare och kirurg kommer att ge dig ett recept på medicin för att förhindra en infektion . Du måste ta detta läkemedel som din läkare för att minska smärta efter operationen.
3 .
Köp några smärtstillande mediciner på apoteket . Utöver anti-infektion läkemedel , kommer kirurgen be sannolikt dig att köpa över disk smärtlindring medicin . Ta detta läkemedel enligt anvisningar för att minska smärta efter operationen .
4 .
Prova en varm kompress . Du kan köpa en återanvändbar komprimera eller enkelt blöta en tvättlapp i varmt vatten. Använd den direkt till din handled för att behandla smärta . Fråga din kirurg om varma kompresser innan du gör det , men eftersom det kan påverka vissa typer av stygn .
5 .
Höj din hand . Om din handled börjar göra ont , lyft upp den för ett par minuter. Den minskade blodflödet till området bör hjälpa ta bort smärtan lite . Din kirurg kan också vill att du håller din hand förhöjda på natten för de första 1 till 2 veckor .

tips och varningar


 • Få en vän att hjälpa dig under ditt tillfrisknande. Att ha en vän bära tunga saker för dig är en av de bästa sätten att förhindra postoperativ smärta .
 • bör En bettskena bäras oavbrutet under de första 1 till 2 veckor efter operationen för att förhindra förflyttning och minska smärta.
 • Vissa mediciner kan ge biverkningar . Se till att du är medveten om dessa och veta vad man ska titta efter.
 • Börja inte sjukgymnastik för tidigt . Du måste ge din hand tid att läka efter operationen innan du börjar terapi för att styrka det och återställa dina utbud av rörelse . Starta sjukgymnastik för tidigt efter operationen kan leda till massor av smärta .

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.