höftledsplastik smärta & återvinning

Höftledsplastik är ett stort kirurgiskt ingrepp som tar bort skadade och sjuka ben och brosk i höften och ersätter den med konstgjorda material . Höftprotes utförs för att lindra smärtan av artros höfter, men operationen kommer att orsaka en del smärta under återhämtningsprocessen. Medicinering ges efter operationen för att kontrollera smärtan . Återhämtning kan vara svårt för en höftledsoperation , men fördelarna med operationen att göra det lönsamt för många patienter

Sjukhusvistelse

Den genomsnittliga stanna på sjukhuset efter en höftledsoperation är tre eller fyra dagar . Detta varierar från patient till patient beroende på det individuella framsteg för patienten . Under tiden på sjukhuset , kommer smärta hanteras med mediciner.
Sjukgymnastik börjar dagen efter din operation . Terapeuten kommer att lära dig övningar som bidrar till att stärka höften och få ett komplett utbud av rörelse .

smärtstillande

Smärta läkemedel är vanligtvis ges på sjukhuset och administreras av patienten på ett behov när det behövs . Efter att patienten kommer hem , är smärtstillande och muskel relaxers ges normalt för patienten att använda hemma för att lindra obehag efter operationen. Läkare ordinera ibland sömn mediciner för patienter som har svårt att sova på grund av smärtan .

sjukgymnastik

Sjukgymnastik är den viktigaste aspekten av återhämtning från höftoperation . Patienterna uppmuntras att återuppta sina normala aktiviteter inom tre eller fyra veckor efter operationen. Under de tre eller fyra veckor kommer sjukgymnastik bidra till att stärka musklerna och återställa ett komplett utbud av rörelse . En utbildad sjukgymnast behövs ett par gånger i veckan efter en höftledsplastik att arbeta med patienten som de återfå styrka i höften .

Återhämtning på Hem

Före operation , rekommenderas att patienten förbereda sig för sin återhämtning genom att ta hand om shopping uppgifter och förbereda måltider i förväg . Efter att ha någon hemma är viktigt att återhämtningen också. Patienten kommer inte att kunna återgå till normal verksamhet för tre eller fyra veckor , och en fullständig återhämtning är vanligtvis inte förväntas under sex veckor efter operationen. Planerar att ha någon till hands för att hjälpa dig när du kommer hem från sjukhuset efter höftledsplastik.
undvika farliga situationer i hemmet såsom trappor i de första veckorna av din höftledsoperationer återhämtning . Faller på trappan kan leda till skador som kräver ytterligare kirurgi . En rullator eller käpp kan hjälpa till de första veckorna hemma också.

Långsiktiga Care

Kontakta sporter och aktiviteter som kan skada höftledsplastik rekommenderas inte efter operationen. Simning rekommenderas för att få muskelstyrka utan att skada höften . Uppföljningsbesök är schemalagda i olika intervaller för det första året efter en höftledsplastik. Årliga besök efter det första året är planerade att utvärdera tillståndet i höft implantat och avgöra hur väl det fungerar .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.