hur man ska behandla kosmetisk kirurgi smärta

Smärta efter operation är normalt . Med rätt typ av vård och medicin , bör smärtan minska och så småningom försvinna , oftast inom några dagar . Om smärtan blir värre , kan det vara ett tecken på infektion eller andra komplikationer , så det är viktigt att rapportera till din läkare omedelbart

handskas med efter operationen Pain


1 .
Ta en dag i taget , som sängliggande är ofta rekommenderas minst 2 till 5 dagar efter större kosmetisk kirurgi. För dem som är anställda , innebär detta att en viss tid från arbetet , men också ta det lugnt när det kommer till hushållssysslor och andra vardagliga aktiviteter . Tvinga inte din kropp för att vara normal för tidigt efter operationen.
2 .
ta någon receptbelagd som anges . Troligtvis kommer du ordineras smärtstillande för att ta dig igenom de första dagarna efter kosmetisk kirurgi. Även om du känner dig bekväm , bör du hålla jämna steg med recept , eftersom många av dem innehåller även anti-inflammatoriska egenskaper att hjälpa till med svullnad .
3 .
Fråga om wraps , korsetter eller kastar som kan användas för att ge trycket och minskar risken för tafatta rörelser som kan orsaka ytterligare smärta .
4 .
Behandla alla ytterligare problem som kan uppstå , såsom kräkningar , förstoppning (som orsakas av vissa smärtstillande medicin ) och vanliga sjukdomar som förkylningar . Många av dessa kan påverka din och tolerans av smärta .
5 .
Behandla blåmärken med hög kuddar under det känsliga området eller genom att undvika vissa positioner medan i sängen . Förekomsten av blåmärken kan göra ditt post- op smärtan värre , så det är alltid en bra idé att diskutera med din läkare sätt att förebygga och behandla den.

tips och varningar


 • Genom att lära vad rörelser öka eller minska smärta , kan du klara det mycket bättre. Vissa människor kanske tycker att sängläge är ett bra sätt att behandla smärta, medan andra gör bättre om de håller sina muskler i rörelse.
 • Om operation är mindre och du inte har ordinerats smärtstillande medicin , ta reda på vilka receptfria läkemedel är bättre för dig . En anti- inflammatorisk såsom Aleve eller Alvedon är ofta att föredra , men du kan göra bättre med en paracetamol medicinering ( som inte har någon effekt på inflammation ) , såsom paracetamol .
 • alltid ringa din läkare om du får bröstsmärtor efter kosmetisk kirurgi. Detta kan vara en operation komplikation och kan leda till hjärtinfarkt . Smärta som stör andningen eller orsakar förvirring och allvarlig yrsel också bör betraktas som ett nödläge .
 • smärta efter operation kanske inte specifikt relaterade till området . Till exempel , många människor blir njursten eller lunginflammation efter en lång operationer som kräver narkos .

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.