hur man ska behandla smärta bypass-operation

Smärtan du erfarenhet från bypass-operation beror på flera faktorer . Vissa människor har en hög tolerans för smärta medan andra är smärta intoleranta . Omfattningen av operationen kommer också att påverka hur mycket smärta under återhämtningsprocessen. Smärta kontroll är tillgänglig för alla typer av smärta i samband med hjärtkirurgi

Förstå hjärtkirurgi Pain


1 .
inser att det kommer att behövas för att behandla smärta efter en hjärtoperation. Denna smärta är kontrollerad under din vistelse i intensivvårdsavdelning med mediciner ges via en intravenös linje . Denna metod för smärtkontroll kommer att fortsätta efter överlåtelsen till en vanlig patient rum , om det behövs .
2 .
planerar att ha smärtstillande medicin som antingen en stolpiller eller ett piller efter avskaffandet av den intravenösa linjen . Din smärta måste styras via piller eller rektalt innan det släpps ut är en övervägande.
3 .
Förvänta er sjuksköterskor och läkare att be dig att betygsätta din smärta på en skala från 0 till 10 , med 10 är extrem smärta . Detta kommer att ge dem en känsla av hur väl du kan hantera att komma ur sängen och flyttar runt.
4 .
Håll smärta under kontroll . Det är viktigt att du är medveten om din smärta nivå . Om du väntar tills smärtan är outhärdlig innan smärta medicinering är det mycket svårare att få det under kontroll . Detta är speciellt viktigt när du återvänder hem .
5 .
Förbered för biverkningar av smärtstillande . Vissa receptbelagda läkemedel såsom Percocet och Tylenol nummer 3 kan orsaka dåsighet eller magbesvär . Följ anvisningarna och ta dem med mat för att minska magbesvär .
6 .
Behandla bypass operation smärta med over-the-counter smärtstillande medel , såsom paracetamol för att kontrollera mild till måttlig smärta .
7 .
Erkänner betydelsen av smärtkontroll för tillräcklig vila. Få en god natts sömn är viktigt i läkningsprocessen . Om du har svårt att sova på grund av okontrollerbara smärta , ring din läkare .
8 .
Använd kudden stöd för att lindra smärtan av hosta och nysningar. Du behöver också detta stöd när du gör djupa andetag övningar .
9 .
Förbered för att behandla smärta kringgå genom att diskutera saken med din läkare före operationen. Låt henne veta om du är särskilt känslig för smärta medicinering .

tips och varningar


 • Håll smärta medicinering med dig hela tiden .
 • Följ anvisningarna på alla smärtstillande. Underlåtenhet att göra detta kan resultera i överdos eller oönskade biverkningar.
 • Ring din läkare omedelbart om du får en reaktion mot läkemedlet.
 • Ta inte någon medicin som inte är godkänt av din läkare .

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.