Så för att lindra inflammatorisk smärta bröstcancer

Inflammatorisk bröstcancer är ofta fel diagnos , fördröja lämplig behandling. Det kan sprida sig snabbt över hela bröstkorgen . De första tecknen på inflammatorisk bröstcancer är värme ( det känns som om du känner dig febrig panna ) , en rodnande röd -till-rosa färg ( vilket inte nödvändigtvis täcker hela bröstet ) , och hud med strukturen på ett orange-lätt urkärnade och " tjock ". Tumören i inflammatorisk bröstcancer är annorlunda än andra cancerformer , det är en dåligt definierad , mycket stor massa . Detta kan missas vid en första anblick på ett mammogram rapport . För inflammatorisk bröstcancer , läkare rekommendera kemoterapi först . Eventuella kemoterapi biverkningar till följd av inflammatorisk bröstcancer är desamma som för alla andra typer av cancer
1 .
hjälpa läkaren utvärdera din smärta kontroll behov genom att hålla en daglig post . Anteckna svår smärta du har hela dagen , alla aktiviteter som att äta eller motion , samt mediciner du tog . Du kan hitta ett mönster av ökad smärta under vissa perioder av dagen.
2 .
utvärdera nivån på smärta du känner från kemoterapi med din läkare . Vissa patienter kan uppleva endast lindrig smärta och en icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel ( som Motrin ) kan hjälpa . Diskutera med en opiod medicinering med din läkare om Motrin hjälper inte .
3 .
Tala om för din läkare om du upplever någon fotografering eller brännande smärta , eller har ett område på kroppen som är förlamad . Detta kan vara neuropatisk smärta , som följer av skador på nerverna . Detta kan orsakas av vissa kemoterapi droger, särskilt Vinca alkyloids . Eftersom opiod mediciner är inte särskilt effektiva mot denna smärta , kan din läkare råd med en kramplösande eller en antiarytmiska , eftersom de kan hjälpa behandla neuropatisk smärta.
4 .
avta från kortikosteroider gradvis undvika svår ledvärk som kan bli följden av att upphöra denna medicin . Kortikosteroider ges ibland tillsammans med kemoterapi för att lindra smärta . Kortikosteroider kan också fungera som en aptit stimulerande . Smärta till följd av tillbakadragande är tillfällig och kan behandlas med en over-the-counter smärtstillande.
5 .
Meditera ofta för att lindra ångest du känner för din inflammatorisk bröstcancer . Du kan också prova avslappning band , guidade bildspråk och massage . Prova en mekanisk massageapparat ( vibration ) för att hjälpa till att lindra smärta till följd av skadade nerver . Applicera inte infraröd värme massage enheter till områden som nyligen har behandlats med strålbehandling, eftersom brännskador kan uppstå .
6 .
distrahera dig med mentala bilder eller repetitiva fraser för att hjälpa till att få dig igenom smärtan . Markera ett ord eller en fras som har betydelse för dig , eller lyssna på musik , läsa eller distrahera dig genom att prata med vänner .
7 .
Applicera värme eller is till området som gör ont . Applicera en uppvärmning pack för cirka trettio minuter, men se till att kontrollera din hud ofta se till att det inte brinner . Strålbehandling gör huden mer benägna att brinna. Ansök is i ungefär femton minuter för att minska inflammation , muskelspasmer och smärta . Men om området har skadats av strålbehandling , inte gäller is .

tips och varningar


 • Om du drabbas av depression , tveka inte att kontakta en psykolog eller att diskutera antidepressiva med din läkare
 • Opiod mediciner kan ge allvarliga biverkningar . se till att diskutera dessa möjligheter med din läkare

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.