efter knä - ersätta kirurgi smärta

Totalt knä-ersätta kirurgi innebär vanligtvis i slutet av kronisk smärta från degenerativa förändringar ( artros ) i knä . Traumat av större kirurgiska ingrepp orsakar smärta som vanligtvis hanteras postsurgically med opiater ( smärtstillande ) och analgetika , droger nonprescription som ibuprofen .

Men komplikationer efter operation kan också orsaka svår smärta . Dessa inkluderar infektion , förskjutning av knäleden , och fraktur . Dessa situationer kan också förvaltas effektivt om patienten omedelbart anmäler dem till ortoped . I vissa fall kan dessa komplikationer kräva ett besök på akuten

postoperativ smärta

Postsurgical smärta är oundviklig och naturlig med en total knäledsplastik ( artroplastik ) . Vid detta förfarande patienten börserna kronisk smärta i knäleden för kortvarig smärta efter operation , med möjlighet till upp till 20 år med en väl fungerande gemensam ersättare ( protes ) .

Under operation är smärta elimineras genom narkos. Medan patienten ges vanligtvis ett urval av olika typer av narkos , många ortopeder föredrar spinal anestesi tekniken . I detta förfarande är ett kortverkande anestetikum injiceras i ryggraden mellan kotorna i nedre delen av ryggraden .

Patienten ges också lugnande eller lugnande medel före och under operationen av en intravenös (IV ) dropp , och är medveten om ingen smärta . Med denna typ av anestesi , är patienten vaken men sömnig och är inte upphetsad eller skräms av ljudet av kirurgi .

Postsurgical Smärta

Efter operationen kommer patienterna att ta en kemisk smärtstillande tills smärtan av kirurgi avtar . Dessa är ofta opiater såsom Hydrocodone och oxykodon . Dessa är kraftfulla narkotika, om det tas på lämpligt sätt , främjar snabbare läkning än vad som skulle ske utan dem .

På grund av beroendeframkallande egenskaper dessa droger är det viktigt att vara ärlig med din läkare om din smärta och din historia , om någon, av drogmissbruk .

Några av biverkningar av dessa läkemedel är förstoppning , illamående och kräkningar . Övertagande receptfria smärtstillande medel som ibuprofen med smärtstillande minska biverkningar och möjliggöra en mer bekväm återhämtning .

Andra källor of Pain

Förutom rutin postsurgical smärta , det finns andra typer av smärta som kan uppstå . Dessa inkluderar smärta som orsakas av slitage och halka av den nya leden. Denna typ av smärta ökar gradvis tills beniga ytor börjar gnugga tillsammans . Smärtan växer mer intensiv med fler rörelse --- och minskar med sittande .

Infektion i knäleden är ett akut medicinskt och orsakar smärta med rodnad och svullnad . Vätska kan ansamlas i knäleden som inte går bort även när du är orörliga .

Luxation i knäleden orsakar både skarp smärta och en missbildning i leden.

störningen Deformity

deformerad knäleden kan skada blodkärl , muskler och nerver och påverka deras funktionalitet . Du kan förlora hela blodtillförseln till din underbenet , med resultatet att underbenet blir stel , svag , eller ens förlamad . Dessutom kan en missbildning delvis eller helt blockera artärerna i underbenet , vilket orsakar smärta, svullnad, blekhet och kyla .

Blodpropp är mest sannolikt att göras under den postoperativa fasen när din rörelse av det gemensamma är tillfälligt stoppad. Mer smärta, svullnad eller rodnad i underbenet följer med bildandet av en blodpropp . Den största faran är att proppen kan lossna och resa till lungorna , där den kan stänga av blodförsörjningen (lungemboli ) .

Hur man får hjälp

Om du skulle uppleva inkrementell smärta från vad som känns som en glidning av den nya gemensamma i ditt knä , ring din kirurg . Även om detta inte är ett akut medicinskt är det en akut situation som kräver brådskande insatser. Om du har ökat svullnad , värme eller överdriven dränering från operationsområdet , kontakta din läkare .

Du borde gå direkt till sjukhusets akutmottagning om du upplever nya smärta när de vilar , nya svullnad , har en fraktur eller störningen , rodnad eller värme som kan åtfölja infektion eller svullnad , rodnad och smärta under knät som skulle vara ett tecken på en blodpropp ( djup ventrombos ) .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.