postoperativ ischiasnerven smärta

Om en person har en klämd nerv i skinkan regionen med smärta som skjuter ner i benet och i foten , han lider av ischiasnerven smärta . Detta beror på antingen ett ben sporre eller diskbråck . I kirurgi är diskbråck antingen helt eller delvis bort så att nerven inte längre kommer att komprimeras . Men även efter operationen patienterna fortfarande kan drabbas av denna smärta tills området är helt läkt

CT Scan

Om en patient fortfarande upplever smärta efter ischiasnerven kirurgi , en datortomografi och andra tester kan behöva utföras för att se om villkor är faktiskt klarats upp . Dessa tester kommer att avgöra om den sjuke har några andra diskbråck eller om ytterligare operation behövs för obehag han känner .

Injektioner

Om de tester som utförs av kirurgen ger ingen indikation på ytterligare problem , han kan ge patienten en serie av injektioner . Nervrot block och epidural steroid injektioner kan hjälpa till att lindra smärtan tills området är helt läkt .

övningar

Efter ischias- kirurgi, en patient uppmanas att gå . Detta hjälper kirurgen att avgöra hur lång tid det tar för patienten att återvinning och hur man behandlar smärta. Sjukgymnastik och utövandet av länd- och magmusklerna kan bidra till att stärka muskler och lindra efter operationen smärta .

Medicinering

Om patienten inte visar några tecken på andra skador , men har fortfarande smärta efter operation, läkaren-- beroende på svårighetsgraden av patientens smärta-kan ordinera en antiinflammatorisk eller smärtstillande medicin . Vanligtvis recept kommer att vara för ett icke-beroendeframkallande drog som behandlar understryker orsaken till smärta, såsom inflammation eller blåmärken .

General Health

Vissa människor som lider av smärta efter denna typ av kirurgi har andra hälsoproblem som bidrar till deras smärta . Till exempel kan en överviktig person ta längre tid att läka än en person som annars vid god hälsa på grund av den extra vikt och tryck på ryggen , ben och fötter . Ohälsosamma vanor som rökning , droger eller dricka kan också påverka hur lång tid det tar för en person att sluta känna smärta eller att helt läka .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.